3.6 C
Randers
fredag, april 26, 2024

Forfatter Jesper Wung-Sung besøger Langå Skole på Læsningens Dag

Læsningens Dag er et nyt tiltag på Langå Skole. I forbindelse med dagen har skolen inviteret forfatter Jesper Wung-Sung, hvis forfatterskab er blevet dyrket af hele udskolingen med hans meget ungdomsrelateret tekster.

Langå Skoles udskolingslærere glæder sig i den grad til at eleverne møder forfatter Jesper Wung-Sung, da de sammen med eleverne har nydt hans tekster og arbejdet med dem på flere niveauer både i form af analysering til selvfremstillede tekster med inspiration fra Jesper Wung-Sung. 

»Jesper Wung-Sung formår i den grad at tale ungdommes stemme. Han husker, hvad det vil sige at være ung, og hvad der rører sig i unge mennesker. Han taler i et sprog, de kan forstå. Hans miljøer er genkendelige. Skolen, fodboldbanen og teenagerværelset er steder, som alle unge kender til,« udtaler Joan Bentsen Grum dansklærer i 7. klasse.

Det er skolens pædagogiske læringscenter, der har inviteret Jesper Wung-Sung, fordi de oplevede et særligt stor interesse for hans bøger. Med økonomisk støtte fra Statens Kunstfond er det lykkes Ane Mette Westberg, skolens PLC medarbejder, at få Jesper Wung-Sung til Langå Skole.

På Langå Skole har man fokus på, at eleverne skal bruge læseevner i alle fag. Derfor er alle fag repræsenteret  på Læsningens Dag, hvor man sammen løfter opgaven, om at gøre dagen til noget specielt.

Eleverne i indskoling og mellemtrin får besøg fra Randers Bibliotek som sender tre bibliotekarer til skolen for at lave litteraturworkshops for eleverne. Langå Skoles læsebedste, Elsebeth Hvass, deltager på dagen og læser for skolens yngste elever. Herudover har lærerne planlagt et væld af forskellige workshops, som klasserne har kunnet vælge imellem. Her er alt fra eventyrløb på skolens udeområde til oplevelsen af fordelingscermonien i Harry Potter.  

På Langå Skole er målet, at Læsningens Dag sætter fokus på fællesskab omkring læsningen på en dag fuld af spændende workshops og inspirerende besøg. 

Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen ‘To ryk og en aflevering’ med hvilken han vandt Bogforums debutantpris. Den er desuden blevet filmatiseret med samme.

Læsningens Dag finder sted den 10. marts

Relaterede artikler

Nyeste artikler