21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Forfatterspire fra Randers går en fremtid i møde med lyrik

Siden hun var kun 10 år, har Michelle Kjeldahl Haun skrevet tekster, og drømmer om at kunne leve af det.

Michelle Kjeldahl Haun 27 år, er opvokset i Assentoft. Hun er uddannet social- og sundhedshjælper, og arbejder i øjeblikket som afløser på et plejehjem.

Sådan begyndte det

Da hun var omkring 15 år, havde hun sin første kæreste. Han sendte flere digte til hende som en kærlighedserklæring.

Kærestens digte gav Michelle ideen og modet til selv at skrive digte, og så gik hun i gang med at skrive sine tanker ned.

»Det er forskelligt hvor jeg får inspirationen fra. Ofte er det spontant, og så skynder jeg mig at skrive det ned på min telefon,« fortæller Michelle.

»Det kan være bare en sætning eller en linje, som jeg går og vender i mit hoved, inden digtet er færdigt,« forklarer hun.

Det er meget alsidigt hvor hun henter sin inspiration fra. Det har bl.a. været fra en artikel i Randers Amtsavis, men også en datingside fik sprogblomsterne frem.

Også emnerne er meget alsidige. Det er lidt af hvert, og hvad der spontant falder hende ind.

Michelle har også prøvet at skrive andet end digte. Hun har påbegyndt flere essays, men indtil nu er de ikke skrevet færdige.

»Det er forskelligt hvor jeg får inspirationen fra. Ofte er det spontant, og så skynder jeg mig at skrive det ned på min telefon«

Michelle Kjeldahl Haun

En enkelt gang for flere år siden, fik hun fået publiceret en historie. Det skete på hjemmesiden ”Fyldepennen,” som er et netværk for kommende forfattere. Hun havde skrevet novellen ”Manden og guldæblet,” som fik gode anmeldelser.

Hun har endnu ikke fået udgivet sin lyrik på et forlag, men har kontakt til en person, som selv har udgivet bøger, og har sit eget forlag.

Drømmer om udgivelse af digtsamling

Hendes største drøm er at få udgivet en bog med sine digte, bl.a. for at inspirere og motivere andre til at tænke over indholdet i digtene.

Hvis hun får mulighed for det, vil hun i fremtiden gerne leve af at skrive. Primært digte, men udelukker heller ikke andre former for skønlitteratur.

Der har næppe været tvivl om, at Michelle har lyriske evner. Da hun var omkring 10 år, skrev hun tekst til sang, som var beregnet til børne melodi grandprix.

Teksten blev desværre aldrig indsendt, men blev gemt i en skuffe i mange år. Ind imellem tog hun den frem, men den forsvandt i flytterodet, da hun flyttede hjemmefra. Siden har hun ikke set den.

Der er ingen tvivl om, at vi vil komme til at læse meget mere af Michelles skrivekunst.

News Netavis vil de kommende søndage publicere en række af hendes digte. Herunder er hendes første digt, som hun skrev til sin første kæreste.

Enhver husker sikkert sin første store kærlighed, og vil kunne genkende de følelser, som digtet her under beskriver:

En blomst så rød, en rose så sød
den skinnede i det fjerne så klar som en stjerne,
den varmede mit hjerte med fryd og med smerte
og den altid i mit hjerte bor.
Ligesom kærlighed på vor jord er stor,
jeg elsker dig så højt, at det ikke kan
beskrives med ord.
For min kærlighed til dig er større end du tror.

Michelle Kjeldahl Haun

Relaterede artikler

Nyeste artikler