22.7 C
Randers
lørdag, juni 25, 2022

Forlængelse af tilladelse til flagning med det ukrainske flag til og med den 15. maj 2022

Det er normalt ikke tilladt at benytte andre nationalflag end Dannebrog i Danmark. Ønsker man at gøre det, kræver det tilladelse fra myndighederne.

Undtaget er det grønlandske flag, det færøske flag og de nordiske landes flag samt FN-flaget og EU-flaget. Disse kan benyttes uden tilladelse.

Nu har justitsministeren givet tilladelse til at flagning med det ukrainske flag er tilliladt til og med den 15. maj 2022.

Mange steder i verden har borgere og regeringer benyttet det ukrainske flag, eller det ukrainske flags farver – gul og blå – til at vise støtte og sympati med Ukraine, som blev invaderet af Rusland torsdag i sidste uge.

Rusland invaderede Ukraine 24. februar. Samme aften blev Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads i København oplyst i Ukraines farver.

Det samme var historiske bygninger andre steder i Europas hovedstæder – ligesom mange danske byer siden har vist samme tilkendegivelse.

Ukraines flag blev taget i brug i 1918. Det består af to lige store horisontale bånd, hvor det øverste er blåt, og det nederste er gult. Flaget tolkes som den blå himmel, der symboliserer fred, over de gule kornmarker, der symboliserer velstand.

Relaterede artikler

Nyeste artikler