-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Randers: Forvaltningen har ageret suspekt

I aftenens debat betegner Jens Peter Hansen (V) og Rosa Lykke Yde (SF) det som en lidt suspekt fremgangsmåde for at lempe støjkravene, når der skal bygges et parkeringshus og en dagligvarebutik på Brotoften.

»Det er bekymrende, at vi kan sidde som byråd, og diskutere på forkerte præmisser, fordi forvaltningen ikke tydeligt gør opmærksom på sagens kerne,« mener Jens Peter Hansen.

Jesper Gade (S) afviser, at der har været en skjult dagsorden.

»Jeg havde ikke fanget pointen, før Jens Peter Hansen gjorde opmærksom på det, og det tror jeg, der var mange, som ikke havde,« siger han.

Rosa Lykke Yde roser Jens Peter Hansen for at gennemskue forholdene om støjkrav. Hun finder det underligt, at der ikke er nogen, som har skrevet det i sagsfremstillingen, så der kunne være taget en reel politisk debat om emnet.

Som konsekvens af sagen mener Jens Peter Hansen, at udvalgsformænd og borgmesteren burde vende den med direktionen.

»Det er ikke en lille sag den her,« understreger han.

Der er ikke ryddet op i Verdo

Thomas Sand Larsen er med på en telefon, og han får rigtig gang i debatten.

Han vil gerne høre politikernes holdning til, at Verdo ikke vil tilbagebetale de beløb, de skylder, til tidligere kunder.

Han er selv flyttet udenfor Verdos forsyningsområde, og mener at have mellem 30.000-40.000 kroner til gode.

Bo Vestergaard, som har beskæftiget sig dybdegående med skandalerne i Verdo, har stor forståelse for de tidligere kunders frustration.

Han påpeger, at mange forsyningsselskaber har udvist grådighed i værste form, og han mener ikke, at der er ryddet op i Verdo overhovedet.

Jens Peter Hansen mener imidlertid ikke, at det er et spørgsmål, som byrådet ikke skal beskæftige sig med.

Thomas Sand Larsen sætter også gang i debatten om befolkningstilvæksten til Randers Kommune, og om der er forskel på de borgere, som vi ønsker bosætter sig her.

Efter debatten takker Thomas Sand Larsen politikerne for at gøre et stort stykke arbejde i lokalpolitik.

Hør hele debatten her

Debat med byrådsmedlemmer

Relaterede artikler

Nyeste artikler