14 C
Randers
torsdag, juni 13, 2024

Foto udstilling: Projekt 100 Hunde

I ugerne 41-43 kan alle kunder i Randers Storcenter opleve en spændende fotoudstilling med masser af skønne billeder af hunde.

Projekt 100 Hunde er en vandre- FOTO- udstilling med 50 skønne og dejlige hundeportrætter.

Projektet er et kunstnerisk studium. Man siger, at hunden har 100 forskellige ansigtsudtryk, derfor afbilleder projektet 100 forskellige hunde.  I Randers Storcenter er de 50 af disse nu udstillet.

Desuden vil projektet ud­bedre racekendskabet, så det er lettere at vælge den rigtige race. Hvert år bliver tusind­vis af raske hunde aflivet på grund af ejernes manglende kendskab til hunderacerne og deres adfærd. Selvom man har en blandingshund, er det også vigtigt, at man kender til de racer, som ens hund er krydset af.

Gitte Westen Breaum og Pernille Westh er holdet bag projektet, og de har arbejdet på projektet i flere år.

Det er ikke kun her i Danmark, der er interesse for de fantastiske billeder. Nogle af billederne er med i et public art projekt i Seattle lige nu, og flere af billederne har bl.a. været udstillet i New York, Miami, og Austin. Selv et fornemt kunst­blad i Sydkorea har vist interesse for projektet og en af de dejlige hunde har været på forsiden af bladet.

»Det glæder os virkelig meget, at vi kan vise de dejlige hunde frem og ikke mindst fortælle om baggrunden for projektet, nemlig at oplyse om det store prob­lem med at alt for mange sunde og raske hunde bliver aflivet. Projektet er en hyldest til hunden,« fortæller Gitte Breaum og Pernille Westh, som står bag projektet.

Udstilling er gratis at opleve, og er udstillet i centrets åbningstid, mandag-søndag i ugerne 41-43.

Det sker på Store Torv, hvor 50 flotte hunde fotos er opstillet, sammen med historierne bag.

Relaterede artikler

Nyeste artikler