2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Fra politiets døgnrapport

Tre mænd anholdt efter indbrudsforsøg

En borger kontaktede natten til mandag kl. 1.26 politiet via 112, da han så tre maskerede mænd i færd med at bryde en dør op til en opgang på Skt. Nicolaus Gade i Aarhus C. 

Flere patruljer kørte til stedet, og den første patrulje fik øje på en bil, der var på vej væk fra adressen. Bilen blev standset og bag rattet sad en 29-årig mand, som forklarede, at han blot var ude at køre en lille tur. Han blev dog anholdt og sigtet for forsøg på indbrud, hvorefter han blev visiteret, og bilen blev ransaget. 

I lommen på den 29-årige lå en peberspray, som han blev sigtet for at besidde, og bag i bilen lå nogle genstande, bl.a. en lampe, som politiet mistænker er stjålet. Både peberspray og de formodede tyvekoster blev beslaglagt. 

Imens den 29-årige blev anholdt gik en hundepatrulje spor fra den dør, der var blevet forsøgt opbrudt. 


På Valdemarsgade fandt betjentene nogle poser med flere formodede tyvekoster, og herfra snusede en patruljehund sig videre hen over flere forskellige gader og ned i p-kælderen til Scandinavian Center Aarhus. 

Politihunden ledte betjentene videre gennem kælderen, gennem en dør og ind til en indre gård på Sonnesgade, hvor der stod to mørkklædte mænd på 33 og 23 år. Den ene viste sig at være i familie med den 29-årige.  

Begge mænd blev ligesom den 29-årige anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og vil blandt andet forsøge at finde frem til, hvor de formodede tyvekoster stammer fra. 

**

Beboere vækket af alarm – mand anholdt for forsøg på indbrud

Beboerne i en villa på Regnersgade i Viby blev natten til mandag omkring kl. 3.00 vækket af deres alarm, og på overvågningen kunne de se en mørkklædt mand med rygsæk gå rundt i deres indkørsel.

Da en af beboerne gik ud for at se, hvad der foregik, var manden løbet fra stedet. Politiet blev tilkaldt, og en patrulje var hurtigt på stedet. Efter at have kørt lidt rundt opdagede betjentene en mørkklædt mand, som cyklede rundt med en rygsæk på ryggen på Jyllands Allé i Aarhus. 

Et kig i rygsækken afslørede, at manden blandt andet havde en vinkelsliber, en bidetang og en lommelygte med, og han havde ingen god forklaring på, hvorfor han kørte rundt med den slags værktøj midt om natten. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. 

**

22-årig fik beslaglagt nyerhvervet bil 

En patrulje fik søndag kl. 18.10 øje på en 22-årig mand, som kørte rundt i en bil på Silkeborgvej i Brabrand. Da betjentene vidste, at den 22-årige er frakendt kørekortet, dirigerede de ham ind til siden og sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden. 

Det var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 22-årige blev taget i at køre i frakendelsestiden, og betjentene meddelte ham derfor, at hans bil ville blive beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Det blev den unge mand voldsomt utilfreds med, da han netop havde købt bilen dagen før. Han begyndte derfor at råbe skældsord af betjentene, og han blev til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Under en ransagning af den beslaglagte bil fandt patruljen nogle poser med hash og skunk, og den 22-årige fik derfor også en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**  

Buspassager fik en lussing

En 18-årig kvinde anmeldte søndag, at hun omkring kl. 13.20 var blevet slået i ansigtet af en fremmed kvinde, mens hun sad i en bus omkring Skejbygårdsvej i Aarhus N. 

Ifølge den 18-årige sad hun i bussen, da en kvinde, hun ikke kender, begyndte at råbe forskellige skældsord rettet mod hende. Pludseligt stak kvinden hende en lussing på den ene kind. 

Den 18-årige gik sammen med en veninde længere ned i bussen, og kort efter stod de af og anmeldte senere episoden til politiet.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og skal blandt andet se på, om der er overvågningsbilleder fra bussen, der kan bruges i den videre efterforskning. 

**

Mand og kvinde sigtet efter hashfund

En patrulje fattede søndag kl. 20.55 mistanke til, at to mænd og en kvinde, der sad i en bil på en p-plads på Jernaldervænget i Brabrand, var i gang med en hashhandel. Betjentene visiterede de tre personer og ransagede bilen, og de fandt hurtigt flere poser med stoffer. 

En 23-årig mand havde en mindre mængde hash på sig, som han blev sigtet for at besidde. Den 21-årig kvinde bag rattet havde flere salgsposer med hash og skunk på sig, og hun blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

Fyrværkeri stjålet fra container

Østjyllands Politi fik søndag ved middagstid en anmeldelse om, at der havde været indbrud i en container med fyrværkeri hos Bilka i Tilst. Gerningsmændene havde stjålet en del kasser med fyrværkeri fra stedet. 

En patrulje kørte til adressen og sikrede spor fra indbruddet, der formentligt er fundet sted på et tidspunkt mellem den 31. december kl. 16.30 og den 2. januar kl. 11.30. 

**

Havde hash i bilen

En patrulje standsede søndag kl. 18.10 en bil med to unge mænd i en rutinekontrol på Anker Jensens Vej i Åbyhøj.  Betjentene kunne lugte hash, da de kom hen til bilen, og den blev derfor ransaget, og mændene blev visiteret. 

I førerdøren fandt patruljen nogle poser med en mindre mængde hash, og den 19-årige mand, som sad bag rattet, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Færdsel

Søndag kl. 4.56 skete der et færdselsuheld på Hadrupvej ved Hundslund. En 22-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i et træ i vejkanten. Han pådrog sig nogle mindre skader, som han blev behandlet for på skadestuen. 

Søndag kl. 18.58 blev en 35-årig mandlig bilist standset på Sønder Allé i Aarhus C og sigtet for at køre uden førerret, da han ikke har kørekort. Da det var tredje gang inden for tre år, at han blev taget i at køre uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Natten til mandag kl. 00.44 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Aarhus C. 

Natten til mandag kl. 1.48 blev en 55-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hollandsvej i Hammel. 

**

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

• På Sabro Skovvej i Sabro begået mellem torsdag d. 30/12 kl. 19.00 og søndag d. 2/1 kl. 12.45


• På Orionsvej i Højbjerg begået mellem torsdag d. 30/12 kl. 11.00 og søndag d. 2/1 kl. 13.00


• På Kirkedammen i Aarhus C begået mellem lørdag d. 1/1 kl. 21.00 og søndag d. 2/1 kl. 13.00


• På Hasselbakken i Hasselager begået mellem lørdag d. 1/1 kl. 23.00 og søndag d. 2/1 kl. 01.00


• På Stejlagervej i Hasle begået mellem torsdag d. 30/12 kl. 7.30 og søndag d. 2/1 kl. 17.30

Relaterede artikler

Nyeste artikler