8.6 C
Randers
tirsdag, maj 30, 2023

Frivillige indsamlede 33 mio. til kræftsagen

Ved Landsindsamlingen 3. april lykkedes det 15.000 frivillige at indsamle 33 mio. kroner. Indsamlingsleder Jonna Nymann Pedersen takker borgerne i Randers Kommune for deres store opbakning til kræftsagen.

Forårssolen skinnede, og humøret var højt, da frivillige danskere fra hele landet søndag den 3. april gik fra dør til dør for at samle ind til kræftforskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

Også i Randers Kommune var det et flot fremmøde af frivillige til Kræftens Bekæmpelses årlige indsamling. 158 var med til at samle 296.850 kroner ind. I alt blev der samlet 6.136.936 kroner ind i hele regionen. Det flotte resultat vækker glæde hos de lokale indsamlingsledere.

– Det er helt fantastisk, at så mange endnu engang valgte at bruge deres søndag på at støtte kræftsagen. Det er bare super godt gået! Jeg vil også gerne sige tak til de mange gavmilde borgere i Randers Kommune, der tog så godt imod indsamlerne, siger Jonna Nymann Pedersen.

’Jeg er utroligt taknemmelig’

Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, kalder det landsækkende indsamlingsresultat på 33 mio. for ”overvældende flot”, og hun bemærker, at danskerne igen i år har været overordentligt gavmilde.

»Jeg er utroligt taknemmelig for den store opbakning fra danskerne og dybt imponeret over de frivillige indsamleres kæmpe indsats. Allerede på indsamlingsdagen fik jeg indtryk af, at indsamlerne bar på tunge og fyldte bøtter, og at vi ville kunne se frem til et flot resultat. Jeg glæder mig over, at det nu bliver bekræftet.«

»Jeg vil gerne sende en særlig tak til alle indsamlingslederne, der igen i år har fået alt det praktiske omkring Landsindsamlingen til at spille. Uden dem ville det ganske enkelt ikke være muligt at gennemføre en indsamling af denne størrelse,« siger Jonna Nymann Pedersen.

Halvanden million blev indsamlet digitalt

Igen i år var det muligt at oprette eller støtte digitale indsamlinger via Facebook eller Indsamling.dk. Der blev oprettet flere end 2.000 indsamlinger, der gav omkring halvanden million kroner til kræftsagen.

Selvom både det fysiske og digitale indsamlingsresultat nu er blevet gjort endeligt op, kan det fortsat nå at stige endnu mere. Det skyldes, at indbetalinger fra girokort eller bankoverførsler stadig kommer ind.

De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 60 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 18 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration.

Relaterede artikler

Nyeste artikler