15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Frivillige inviterer til affaldsindsamling: Oplagt mulighed for at gøre en forskel

Frivillige og Randers Kommune inviterer til jagt efter affald, magnetfiskeri og skraldekunstkonkurrence lørdag den 25. marts. Arrangementet er et led i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling i uge 12

Cigaretskod, engangsemballage, elektronikskrot og meget andet underligt affald havner i naturen. Det vil en gruppe lokale frivillige sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Randers Kommune gøre noget ved. De inviterer borgere i Randers Kommune til affaldsindsamling på Justesens plæne den 25. marts.

En af de frivillige bag arrangementet, er Martin Klitte, der bruger en del af sin fritid på at rydde op på bunden af Gudenåen med sin store magnet. Til affaldsindsamlingen er det nemlig ikke kun i vejkant, busk og by, men også i åen og havnen, der bliver ryddet op:

»Vi håber, der kommer mange familier til affaldsindsamlingen. Det er overraskende for alle, men specielt for børn er det en øjenåbner, hvor meget elektronik, skrot og skatte, der bliver smidt eller tabt i vandet og i naturen,« siger Martin Klitte, der er frivillig og står bag Facebooksiden M&M Magnet.

»jeg er sikker på, vi finder mange sjove og tankevækkende objekter den 25. marts,« fortæller ham.

På plænen den 25. marts kan man både låne magneter og snor til at samle affald i vandet samt  affaldssnappere og handsker til affald på landjorden, der er også kaffe og kage til de sultne indsamlere, når affaldsposerne er fyldte.

Petrea vil engagere de unge

En anden af de frivillige er Petrea Krustrup, der går foran i kampen for en renere natur med gruppen #RentNaturområde, som skaber affaldsindsamlingsevents i Randers, der primært er målrettet unge:

»Det er dejligt, at vi er flere frivillige og Randers Kommune, der står sammen om at samle affald i naturen. Vi kan jo alle være med til at gøre en forskel. Der er alt for meget affald, der ender i vores natur. Jeg håber på at se rigtig mange unge mennesker på plænen, det her er en oplagt mulighed for rent faktisk at gøre en forskel,« siger Petrea Krustrup.

Hun står for Affaldsindsamlingen sammen med Per Christensen i teltet, hvor ruter og snappere bliver udleveret. Per står desuden med vægten og vejer alt affald:

»På den ene side håber jeg, vi slår mængden af affald, der blev samlet sidste år, men på den anden side gør jeg ikke, for det vigtigste er trods alt, at der ender mindre affald i naturen. Der er desværre rigtig meget derude,« siger Per Christensen og opfordrer til at tage alt affald med hjem til skraldespanden. Han er et velkendt ansigt i Dronningborg, hvor han bor, fordi han jævnligt samler affald på gader og stræder i sin fritid.

Foto: Randers Kommune

Fakta om indsamlingen

Affaldsindsamlingen finder sted på Justesens Plæne lørdag den 25. marts fra klokken 9-13. Indsamlingen på Justesens Plæne er arrangeret af Randers Rydder Op, #RentNaturområde, M&M Magnet og Randers Kommunes projekt Ren Randers.

Aktiviteter på plænen:

● Udlevering af poser, snappere, ruter og handsker
● Kaffe, kage mm.
● Byg affaldskunst af det affald du finder – og vind præmier
● Affaldsquiz
● Vej dit affald
● Tæl samlet antal cigaretskodder – gæt det samlede antal og vind
● Magnetfiskerevent – kom og prøv

Borgere, der indsamler affald andre steder i kommunen i weekenden den 25. og 26. marts i Randers, kan tjekke deres indsamlede affald ind via appen “Giv et Praj.” Affaldet bliver hentet mandag den 27. marts af Randers Kommune. Desuden er alle genbrugspladser i Randers Kommune åbne den 25. marts.

Relaterede artikler

Nyeste artikler