4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Fuldt hus til indvielse af Havndal Sundhedshus

Cirka 200 gæster var mødt op for at fejre indvielsen af Havndal Sundhedshus fredag d. 1. april 2022. Borgmester Torben Hansen plantede et æbletræ, og gæsterne blev inviteret på hotdogs, kagemand og en rundtur i de renoverede lokaler.

Der var trængsel på plænen foran Kirkevej 2B fredag d. 1. april, da borgmester Torben Hansen erklærede Havndal Sundhedshus for åbent. I stedet for at klippe en rød snor plantede Randers Kommunes borgmester et æbletræ sammen med Anne Hjortshøj, formand for landdistriktsudvalget og beboer i Havndal.

»Havndal Sundhedshus er et fyrtårn for sundhedsindsatsen i den nordlige del af Randers Kommune. Her er fokus på både fysisk og mental sundhed og plads til sociale fællesskaber. Jeg er ikke i tvivl om, at dette mødested, dette sundhedshus får stor betydning for sundheden og er en fantastisk mulighed. Sundhedshuset får kun liv, hvis man myldrer ind, så min klare opfordring er, brug det,« siger Torben Hansen.

Anne Hjortshøj har været formand for det § 17 stk. 4 udvalg, som har fulgt byggeprojektet, og som har været med til at forme indholdet og træffe beslutninger om indretningen af huset.

»Det har været en spændende og givende proces med mange dygtige mennesker undervejs. Det viser, at vi sammen og på tværs af politiske holdninger og forvaltningsområder kan udrette store ting. Nu står huset her, og Randers Kommune kommer med forskellige tilbud – og så er det op til os alle at bruge huset og være med til at give det liv og sjæl,« siger Anne Hjortshøj.

Stor begejstring blandt besøgende

Omkring 200 gæster deltog i indvielsen af Havndals nye samlingspunkt, hvor der er plads en bred vifte af sundhedsfremmende initiativer, tilbud og sociale fællesskaber. Der var kø ved pølseboden udenfor, og caféen Madam Blå var fyldt til bristepunktet, mens en flok begejstrede børn slog sig løs på en forhindringsbane bygget op til lejligheden af Havndal-Udbyneder Gymnastikforening.

Det flotte fremmøde og den store interesse lover godt for fremtiden for Havndal Sundhedshus, hvor lokalbefolkningen er med til at definere indholdet og udbud af aktiviteter.

»Jeg har sjældent set noget lignende. Det er et helt fantastisk hus, hvor der er kælet for detaljerne, så her er rigtig rart at være. Der er utrolig mange muligheder for forskellige aktiviteter, og jeg håber, at folk vil benytte sig af det,« siger Torben Brink, der for nylig er flyttet til Havndal og arbejder som sognepræst.

Havndal Sundhedshus er skabt i samarbejde mellem politikere, borgere og medarbejdere i Randers Kommune. Man kan læse mere om Havndal Sundhedshus og få et indblik i aktivitetskalenderen på hjemmesiden Havndalsundhedshus.

Relaterede artikler

Nyeste artikler