15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Fyldte lokaler til ukrainecentrets infomøde

Velkomstcenter Ukraines centrale lokale var pakket med interesserede og spørgende deltagere til infomøde torsdag 2. juni. Anledningen var en præsentation af gældende regler og tilbud fra Randers Kommune og det offentlige system.

Omkring 75 fordrevne ukrainere var mødt op i Velkomstcenter Ukraine, som ligger i Sprogcenter Randers’ lokaler i Vestergade, torsdag middag. Til infomødet, som er ét af flere kommende møder, fik ukrainerne information om alt fra skole og børnepasning, tandpleje, sundhedspleje og Coronavaccination til jobsøgning og udbetaling af ydelser.

»Jeg er glad for at ukrainecentret er så populært og velbesøgt, som det er. Det viser, at vi gør det rigtige i forhold til at samle den hjælp og vejledning, som de herboende fordrevne ukrainere har brug for, når de møder det danske kommunale system, som godt kan være indviklet at gennemskue,« siger Birgitte Guldberg, Ukraine-chef i Randers Kommune.

I forbindelse med oplæggene udtrykte flere ukrainere taknemmelighed over den hjælp, de har fået til at finde en bolig og indflytning.

Fra kommunens Børn og Skoleforvaltning blev infomødets deltagere klogere indskrivning i skoler, som lige nu går hurtigt, mens der er længere ventetid på børnepasning i vuggestuer og børnehaver.

Mødet bød også på en introduktion til kommunens tandpleje til børn og unge fra 0 til 18 år samt sundhedsplejen, som hjælper gravide og nye forældre med hjemmebesøg og efterser børn fra 0 til 15 år. Vaccinationscentrets medarbejdere kom og fortalte om muligheden for at blive vaccineret mod covid-19 og andre sygdomme.

»Stemningen til infomødet var god, og det var en god lejlighed til at besvare en masse spørgsmål fra ukrainerne om hvordan det hele hænger sammen,« siger Birgitte Guldberg.

Den sidste del af infomødet stod jobcentret og Borgerservice for. De fremmødte blev her præsenteret for muligheden for udbetaling af forsørgelsesydelser til dem, som ikke kan klare sig selv og som står uden et arbejde, samt muligheden for at søge om enkeltydelser til uforudsigelige udgifter. Integrationsafdelingen præsenterede integrationsprogrammet, hvor målsætningen er at lære dansk og komme i job, som jobcentret står klar til at vejlede i. Dagens seance blev sluttet af med en introduktion til NemID, MitID og Digital Post fra Borgerservice.

Om Velkomstcenter Ukraine

Velkomstcenter Ukraine åbnede 4. april 2022 med formålet om at lette indgangen til det danske system for fordrevne ukrainere. Det er samtidigt en måde at samle de forskellige dele af Randers Kommune, som betjener ukrainere, med bemanding af frontmedarbejdere, der taler ukrainsk og beslægtede sprog, suppleret af frivillige tolke.  

Relaterede artikler

Nyeste artikler