11.8 C
Randers
lørdag, maj 4, 2024

Genbrugsmarked i børnehøjde

Kirketorvet i Randers skal have endnu mere liv, derfor inviterer Operaen Randers sammen med Randers Kommune til den første torvehandelsdag for børn og deres familier. Det sker lørdag den 1. juli.

1. juli står i børnenes tegn, når kirketorvet ved Sct. Mortens Kirke forvandles til en livlig markedsplads med boder og mange aktiviteter. Det er børnene selv, som står ved standene, når der skal laves gode handler – blandt andet med legetøj, bamser, tøj og meget mere.

»Vi er tæt på at have udsolgt af standpladser, og de sidste skal nok nå at ryge hurtigt. Det er virkelig fedt at opleve den store opbakning og den positive respons, vi har modtaget omkring vores temabaseret torvehandler,« siger Christian Koudahl Bach, ejer af Operaen Randers.

Der kan stadig købes standpladser, og udover at det giver anledning til at rydde op derhjemme, er det en god mulighed til at lære børnene om genbrug, prissætning og økonomi.

Selve markedet er åbent fra kl. 10-13, og det er gratis for alle at kigge forbi og handle med de mange søde børne-kræmmere. På torvepladsen vil der desuden være slush ice, popcorn og gæsteboder fra blandt andre Randers Regnskov. Efterfølgende vil det være muligt for børnene at deltage i Børne Banko, hvor der kan vindes en masse fede præmier så som en klassefest i Operaen. Billet til Børnebanko kan købes på www.operaenranders.dk, hvor der også kan købes en stadeplads til selve markedet. Banko koster 25 kroner, en stadeplads koster 50 kroner.

Flere events og en opdatering af torvet

Genbrugsmarkedet den 1. juli er et led i en større kommunal strategi med fokus på flere aktiviteter i midtbyen. Et af fokuspunkterne er torvehandelsevents på Kirketorvet. Randers Kommune og Operaen Randers har indgået et samarbejde om at styrke torvehandlen i området idet det kommer hele midtbyen til gode med flere mennesker i byen. Til august under Randers Festuge og til efteråret vil der igen være masser af liv på torvet. Den 2. september vil der blive afholdt torvedag med temaet “Øllets Dag”, og i oktober bliver der en torvedag med et renæssancetema.

»Jeg håber, at rigtig mange vil støtte op om de spændende markeder på Kirketorvet. Torvehandlen ligger i god tråd med den indsats som kommunen også arbejder med. I løbet af efteråret får Kirketorvet nemlig også en fysisk opdatering. Så kan borgere og besøgende i byen glæde sig til nye bænke og et torv der fremstår mere åbent og mere indbydende. Det kommer til at gå så godt sammen med den spændende torvehandel,« siger Claus Berggren, formand for Erhverv- og planudvalget i Randers Kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler