23.6 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Gratis parkering i tre timer tæt på midtbyen

Fra fredag den 1. december 2023 og frem til årsskiftet kan man parkere gratis i tre timer på de godt 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov. Det har miljø- og teknikudvalget besluttet på mødet den 28. november 2023.

»Det skal være let at finde en ledig parkeringsplads tæt på midtbyen, og vi har netop sat et nyt parkeringssystem i drift, hvor man blot skal følge skiltene til de ledige pladser. Nu indfører vi derudover tidsbegrænset gratis parkering ved regnskoven i december. Det gør vi for at frigøre flere pladser blot få minutters gang fra den magiske jul i Randers Midtby,« siger Frank Nørgaard, der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Med beslutningen bliver det gratis at holde i de første tre timer på de godt 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov. Muligheden gælder i perioden fra fredag den 1. december 2023 og frem til årsskiftet.

Husk at tjekke ind og ud på automaterne

For at parkere gratis skal man huske at tjekke ind på p-automaterne som normalt. Det er altså ikke nok blot at sætte p-skiven.

Når man har tjekket ind, er de første tre timer gratis, hvorefter parkeringen fortsætter til normal takst på 12 kr/timen indtil, man tjekker ud.

Tidsbegrænsning frigør pladser

Hidtil har det været muligt at holde gratis hele døgnet på en del af pladserne ved Randers Regnskov, og disse pladser er især optaget af pendlere, der arbejder i byen. Ved at indføre en betaling efter tre timer skal pendlere i stedet holde på p-pladserne ved fx Gasværksgrunden eller Brotoften for at parkere gratis hele dagen – ligesom det er tilfældet i sommermånederne, hvor der er betalingsparkering på hele regnskovens p-areal for at frigøre pladser til turister.

Fra januar 2024 vil det igen være muligt at parkere gratis på parkeringspladserne nord for jernbanesporet ved regnskoven hele døgnet, mens der indføres betaling på normale vilkår på de øvrige pladser.

Flere år med gratis juleparkering

Også tidligere år har der været indført gratis parkering i julemåneden efter forskellige modeller og af forskellige årsager. I 2020 var der gratis parkering mellem 10-14.00 på hverdage og 14-18.00 på lørdage for at fordele de besøgende i midtbyen over hele dagen. Tiltaget blev indført for at forebygge yderligere coronasmitte.

Og sidste år var der tidsbegrænset gratis parkering ved regnskoven og havnen efter samme model som i år. Dette tiltag blev indført på baggrund af en henvendelse fra Randers Cityforening, der stod overfor en udfordrende julehandel på grund af inflation, lån fra coronaperioden og vejarbejde på Havnegade. Muligheden for gratis parkering i år blev besluttet af miljø- og teknikudvalget på mødet den 28. november 2023.

Relaterede artikler

Nyeste artikler