23.6 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Håndværkere bag stor renovering blev fejret

Tirsdag den 25. januar var der reception for de 25 håndværkere, der gennem de sidste to år har været med til at renovere Det Gamle Rådhus på Rådhustorvet i Randers. Receptionen markerede dermed afslutningen på det største renoveringsarbejde af rådhuset, siden det blev flyttet tilbage i 1930.

»Det Gamle Rådhus er et helt særligt vartegn for vores by, blandt andet fordi det bærer på så rig en historie. Samtidig er det en bygning, mange borgere har et forhold til, blandt andet ved vielser. Derfor er det også vigtigt at bevare og passe på den flotte bygning. En kæmpe stor tak for et godt samarbejde skal især lyde til de udførende håndværkere. De har løst opgaven fra dag ét med professionalisme og stor respekt for bygningens historie,« siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune. Som tak for det flotte stykke arbejde og gode håndværk modtog håndværkerne også en minimodel af Det Gamle Rådhus i gave.

På den måde fik de selv et lille stykke af Det Gamle Rådhus med sig hjem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kulminationen på to års arbejde

I alt har ca. 25 håndværkere, som har bestået af murere, tømrere, facaderensere, malere og blikkenslagere, været involveret undervejs i byggeprocessen.

Den gennemgribende renovering- og restaurering af Det Gamle Rådhus begyndte tilbage i juni 2020. Her blev rådhuset pakket ind i plastic for at undgå miljøgener i forbindelse med afrensning af gammelt maling og puds.

Siden da blev facader og vinduer genopbygget i oprindelig stil efter de metoder, som man brugte dengang, rådhuset blev bygget i 1778. Da man undervejs kunne konstatere større rådskader i tagkonstruktionen, besluttede man også at udskifte taget.

I august 2021 blev det sidste arbejde udført. Det Gamle Rådhus har dermed gennem de sidste 2 år gennemgået den største renovering, siden det blev flyttet tilbage i 1930. Dengang blev det hævet op på kraftige jernbjælker, så det kunne trækkes med tov. Det var nemlig blevet besluttet, at rådhuset skulle flyttes på grund af øget biltrafik.

Relaterede artikler

Nyeste artikler