20.3 C
Randers
søndag, maj 19, 2024

Halfdan-forestilling på plejecentre

Forestillingen ”Halfdan”, der skal spille for ældre i Randers Kommune, er skabt af skuespiller Lisbeth Knopper og musiker Jacob Venndt.

Få forfattere findes i så mange danske hjem som Halfdan Rasmussen, der i flere generationer har glædet både børn og voksne i alle aldre med sin store produktion af finurlige tekster, digte, rim og remser. Nu bliver hans liv og kunst til en musikalsk scenekunst-oplevelse, som skal spille for ældre medborgere i Randers Kommune.

6. maj præsenterer Randers Teater nemlig en ny forestilling om den danske ord-kunstner, ”Halfdan”, som i første omgang skal på turné til i alt 16 forskellige plejecentre i Randers Kommune. Forestillingen skabes og præsenteres af skuespiller Lisbeth Knopper og musiker Jacob Venndt, der også sidste år var på turne til en lang række plejecentre med Benny Andersen-forestillingen ”Om lidt er kaffen klar.”

»På Randers Teater gør vi en stor dyd ud af, at vi er et teater for alle. De ældre medborgere rundt på plejecentrene har i de fleste tilfælde ikke mulighed for at komme her til os på teatret, så det er en stor glæde, at vi har mulighed for at komme ud til dem med noget, som vi ved, vækker genklang hos publikum,« fortæller producent på Randers Teater, Tine Eibye, der fortæller, at der kommer utrolig gode tilbagemeldinger de aktiviteter, som teatret sender rundt til plejecentrene.

»Der bliver virkelig taget godt imod os. Både af de ældre, som ofte kan nikke genkendende til mange af teksterne og melodierne, men også af personalet. De sidste par år har der jo været et ekstra pres på plejecentrene på grund af corona, og vi er rigtig glade for, at vi kan tilbyde et musikalsk og underholdende pusterum, som kan være et tiltrængt afbræk i hverdagen for alle,« siger Tine Eibye.

Lisbeth Knopper og Jacob Venndt har netop været på turné med forestillingen ”Om lidt er kaffen klar” i Lemvig og Favrskov kommune, hvor de i alt besøgte 13 plejecentre.

”Halfdan” har premiere på ældrecentret Randers Kloster den 6. maj og spiller på plejecentre rundt om i Randers Kommune indtil 20. maj.

Relaterede artikler

Nyeste artikler