4.2 C
Randers
torsdag, april 25, 2024

Har du problemer med at betale regningerne?

Du kan søge tilskud til udgifterne, hvis du står i en vanskelig økonomisk situation. Det gælder både udgifter til el- og varmeregninger, medicin, tandpleje og andre nødvendige udgifter, som du ikke har mulighed for at betale.

Byrådet besluttede på seneste byrådsmøde, at kommunikationen af de forskellige muligheder for at søge økonomisk tilskud nu skal intensiveres. Det forslag blev fremlagt af Socialudvalgsformand Rosa Lykke Yde.

»Vi sat gang i diverse annoncer, som hænger langs indfaldsvejene, på biblioteket, i borgerservice, i sundhedscentret, på jobcentret, sociale væresteder og lignende steder, hvor trængte borgere kommer. Vi spreder budskabet på sociale medier, og vi har oprettet en hjemmeside, hvor man kan få overblik over mulighederne for at søge tilskud. Vi håber derfor at alle, som har særligt svært ved at betale regningerne i denne tid, går ind på hjemmesiden og søger,« siger Rosa Lykke Yde, formand for Socialudvalget i Randers Kommune.

www.randers.dk/tilskud kan trængte borgere få overblik over, hvor de kan søge om tilskud.

Krav til dokumentation, råd og vejledning

For at søge tilskud kræver det, at man er særligt økonomisk trængt, og at man ikke har andre muligheder for at betale regningerne. Derfor er der også en række krav til at dokumentere, at man har brug for tilskuddet. De krav er fastsat af national lovgivning.

Via www.randers.dk/tilskud kan man læse mere om, hvordan man ansøger.

Har man yderligere spørgsmål eller brug for råd og vejledning, kan man få personlig betjening ved at kontakte Randers Kommune.

Pensionister og førtidspensionister, som har behov for personlig betjening, kan henvende sig i Borgerservice.

Personer på kontanthjælp og andre ydelser kan kontakte Ydelseskontoret telefonisk via telefon 89 15 15 15 fra mandag til fredag mellem 10.00 og 12.00.

Alternativt kan man henvende sig i Job & Ydelse på Regimentvej, indgang H, 1. sal lokale 1.087, 8930 Randers NØ.

Muligheder for at søge tilskud

Varmechecken

Det er muligt at søge varmecheck, som er et engangstilskud til husstande med lav indkomst og varmekilder omfattet af ekstraordinære prisstigninger i fyringssæsonen 2021-2022. D. 14. marts 2023 åbner den supplerende ansøgningsrunde for varmechecken. Ansøgningsrunden er åben i 8 uger. Læs mere og ansøg via www.varmecheck.dk

For pensionister og førtidspensionister tilkendt før år 2003

Det er muligt at søge om varmetillæg uanset om du er lejer eller ejer. Varmetillæg er tilskud til dine varmeudgifter, dvs. udgifter til el, gas, olie og andre former for brændsel. Læs mere og søg her:

Tilskud til varmeudgifter

Du kan søge kommunen om et personligt tillæg, hvis du som pensionist har problemer med konkrete udgifter. Læs mere og søg her:

Læs om personligt tillæg

Det er muligt at få almindeligt helbredstillæg til medicin, tandlæge, høreapparat, fysioterapi, fodterapi, psykologhjælp og kiropraktorbehandling, hvis der kan gives tilskud til behandlingen efter sundhedsloven. Du kan få udvidet helbredstillæg til tandbehandling, briller og til fodbehandling, som du ikke kan få tilskud til efter sundhedsloven. Læs mere og søg her:

Læs her om helbredstillæg

For alle andre økonomisk trængte

Søg enkeltydelse, hvis du har brug for økonomisk tilskud til en række udgifter. Du kan fx søge om hjælp til:

• rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold

• midlertidig hjælp til betaling af husleje, hvis du er udsættelsestruet på grund af huslejerestance

• sygebehandling, medicin, tandbehandling eller lignende, der ikke kan ydes hjælp til efter anden lovgivning. Behandlingen skal være nødvendig og helbredsmæssigt velbegrundet

• alle former for tandpleje, hvis du modtager ydelser svarende til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau efter lov om aktiv socialpolitik

• flytteudgifter som f.eks. udgifter til depositum/indskud, transport af indbo og rejseudgifter. Får du hjælp til boligindskud, skal du betale hjælpen tilbage på et senere tidspunkt. Hvis du vil flytte til en anden kommune, skal du søge om hjælp i den kommune, som du ønsker at flytte til.

• udgifter i forbindelse med samvær med børn, som ikke bor hos dig.

Relaterede artikler

Nyeste artikler