13 C
Randers
torsdag, juni 13, 2024

Har vi demokrati og folkestyre i Danmark?

Læserbrev af Bo Bay Jensen, Kronjydevej 10, Støvring, 8930 Randers NØ, kandidat for Liste Q -Østbroen

Ja det bryster vi os af… Og med ytringsfrihed i hånden siger og tegner vi, hvad vi vil! Men realiteten er en helt anden!

Valgkampen til kommunalvalget er for længst skudt i gang og de etablerede partier og lister har travlt med at pudse fjerene.

Nyt flot budgetforlig for lånte penge, vælgermøder med spids- og borgmesterkandidater jo jo. De kan det hele.

I Støvring Forsamlingshus er der indbudt til vælgermøde d. 28/10 kl. 19.00, arrangør er Mogens Nyholm fra Radikale Venstre og han har inviteret:

Rosa Lykke Lis, SF

Mogens Nyholm, Det Radikale Venstre

Borgmester Torben Hansen, Socialdemokratiet

Claus Berggren, Venstre

Niels-Erik Mulvad, Kristendemokraterne

Bo Vestergaard, Det Konservative Folkeparti

Kasper Fuhr, Velfærdslisten

Der er 13 opstillede partier/lister i Randers Kommune. Af de 13 opstillede sidder 9 i det nuværende byråd – men kun 7 er repræsenteret. Det er kun lige over 50 %, virkelig flot!! Hvor er resten??

Har vi ikke lov til at blive hørt?? Som kandidat for Østbroen kan jeg kun undre mig over at vi, i min hjemby og mit opland, ikke er inviteret. Herude i et område der kraftigt trænger til det løft, en østlig forbindelse vil give, vi er ikke inviteret.

Vi, i Østbroen, vil sætte en ny dagsorden, vi vil løfte kommunens største opland og gøre det attraktivt for bosættelse og erhverv og samtidig lette midtbyen for trafik, forurening og støj. Bliver vi hørt? Får vi lov at komme til orde? Nej…!

Bliver Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Beboer Listen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten hørt? Nej…

Har vi så et demokrati når alle ikke bliver hørt? Er der virkelig folkestyre i Danmark?

Hvis de, der sidder med bagen solidt plantet i stolen, ikke vil alle lade komme til orde, ja så er både demokratiet og ytringsfriheden, som vi er så stolte af her i Danmark, efter min mening blot ord og luftkasteller.

Relaterede artikler

Nyeste artikler