14.8 C
Randers
mandag, september 16, 2024

Havde nødblus i underbukserne

Søndag eftermiddag fik Randers FC besøg af Superligaoprykkerne fra AaB, der med flere hundrede nordjyske fans havde taget turen sydpå for at gæste kronjyderne i landets bedste fodboldrække for mænd.

Set med politiets øjne forløb optakten og afviklingen af søndagskampen uden nævneværdige udfordringer, men det blev dog alligevel til nogle enkelte mindre sager for ordensmagten – i alt 18 forskellige sigtelser.

Ved udebaneafsnittet blev en 23-årig aalborggenser blandt andet under en visitation af vagterne ved ankomst til station fundet i besiddelse af et nødblus, som lå gemt i hans underbukser.

Politiet blev derfor tilkaldt, og den 23-årige mand blev sigtet for at have overtrådt fyrværkeriloven. Han blev også i sin ene sko fundet i besiddelse af et styks maskering, som blev beslaglagt sammen med nødblusset.

Derudover blev en 22-årig mand med tilknytning til gæsterne også bortvist fra stedet, da han af vagterne blev fundet i besiddelse af maskering i form af en elefanthue.

På hjemmebanetribunen blev en 23-årig og en 24-årig mand undervejs i kampen set stå og sniffe et hvidt pulver, og betjente fra Østjyllands Politi specialpatrulje rettede derfor henvendelse til dem og visiterede dem.

Den 23-årige blev i den forbindelse fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain og sigtet for besiddelse af narko, mens den 24-årige havde et par romerlys på sig og blev sigtet efter fyrværkeriloven.

De to personer blev efterfølgende tildelt en karantæne og bedt om at forlade stadion, da de var uønskede på stedet.

Mere fra Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 08.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede mandag kl. 08.30 en 24-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for flere forskellige indbrud og indbrudsforsøg begået henover weekenden på Djursland.

Den 24-årige mand blev anholdt søndag morgen kl. 08.44 i Kolind på Djursland kort tid efter, at Østjyllands Politi havde modtaget en anmeldelse om et igangværende indbrud på en nærtliggende adresse.

Anmeldelsen kom kl. 07.26, hvor en beboer havde overrasket den 24-årige mand, som var i gang med at forsøge at begå et indbrud på Nødagervej i Kolind.

Indbrudsforsøget mislykkedes, da manden blev opdaget, hvorefter han flygtede fra stedet og politiet blev tilkaldt. Kort tid efter fandt en patrulje frem til den 24-årige mand, som passede på signalementet, og han blev derfor anholdt og sigtet i sagen samt i flere øvrige indbrudssager fra området henover weekenden.

Ved mandagens grundlovsforhør ved Retten i Randers blev den 24-årige mand varetægtsfængslet i fire uger frem til mandag den 30. september.

Kendelsen blev ikke kæret til landsretten.

Forbipasserende blev angrebet af to hunde

Østjyllands Politi modtog søndag aften kl. 18.40 en anmeldelse om, at en 42-årig mand var blevet angrebet og bidt af to hunde, da han var kommet gående på Silkeborgvej i Harlev J.

Den 42-årig havde forinden lagt mærke til de to hunde, som var kommet ud fra en ejendom og begyndt at følge efter ham, inden de pludselig var gået til angreb.

Umiddelbart efter var den ene af de to hunde gået til angreb på en anden forbipasserende hund, ejet af en 66-årig mand. Den 66-åriges hund var blevet bidt nogle gange, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Den 42-årige mand pådrog sig nogle behandlingskrævende skader, men var heller ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Kort tid efter ankom en ukendt mand ifølge vidneforklaringerne til stedet i bil og tog hundene med retur til en nærtliggende ejendom, hvor de blev sat bag indhegning, inden en patrulje kom frem. Den ukendte mand var kørt fra stedet igen ved myndighedernes ankomst.

Østjyllands Politi er bekendt med hundenes tilhørssted, og derfor blev Falck efterfølgende tilkaldt til stedet for at afhente de to hunde.

De to hunde er nu på pensionat, mens sagen efterforskes nærmere med henblik på at få fastlagt et endeligt ejerforhold og få foretaget en vurdering af, hvad der fremadrettet skal ske med de to hunde.

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

Flere forskellige færdselssager fra Mosten Raceday på Djursland

Siden torsdag og frem til søndag har mange hundrede bil- og motorcykelinteresserede mennesker været samlet i Ørsted for at deltage i det velbesøgte Mosten Raceday 2024.

I den forbindelse har også Østjyllands Politi være synligt til stede for at sikre, at færdselsloven blev overholdt i området omkring arrangementet.

Flertallet kørt heldigvis efter reglerne, men der var alligevel flere, der så stort på færdselsloven.

Torsdag blev en patruljebil blandt andet overhalet af en mandlig motorcyklist, som over en strækning på knap tre kilometer kørte med en gennemsnitshastighed på 200 km/t med politiet lige i hælene.

Trods tændte udrykningssignaler havde den mandlige fører angiveligt ikke tænkt sig at standse for at tale med politiet, men jagten sluttede alligevel pludseligt, da han kørte galt ved at køre ind i en personbil.

Motorcyklisten – en 33-årig mand – blev sigtet for en lang række overtrædelser af færdselsloven og fik beslaglagt sit køretøj. Han var desuden frakendt førerretten i forvejen.

Østjyllands Politis samlede indsats førte til følgende sigtelser:

Torsdag:

4 x brug af mobiltelefon, klip
1 x ikke anvendt sikkerhedssele
2 x styrthjelm motorcykel (hjelm ej godkendt)
1 x styrthjelm, knallert (hjelm ej spændt)
1 x hastighed, bøde, lille knallert
1 x hastighed, bøde, motorcykel
1 x placering på vej, knallert
1x forureningsmanipulation, føreransvar
1 x forureningsmanipulation, ejersansvar
2 x kørsel uden førerret, motorcykel
1x kørsel uden førerret, bil
2 x manglende forsikring, motorcykel
2 x manglende registrering motorcykel
2 x uberettiget anvendelse af nummerplade, motorcykel
3 x nummerpladesæt inddraget grundet misbrug, restance og forsikring

Fredag:

1 x kørsel uden førerret
1 x konfiskation af køretøj (3. gangs kørsel uden førerret inden for 3 år)1 x oplysningspligt
1 x narkokørsel
2 x hastighed, klip
2 x brug af mobiltelefon, klip
2 x ikke anvendt sikkerhedssele
2 x reg. bkg.
1 x styrthjelm motorcykel (hjelm ej godkendt)
1 x manglende CVR-nr. på erhvervskøretøj
1 x fejl/mangler
1 x nummerplader inddraget, restance

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nødagervej i Kolind begået søndag d. 1/9 kl. 07.26
  • På Sødringholmsvej i Randers NØ begået mellem fredag d. 30/8 kl. 18.00 og søndag d. 1/9 kl. 14.25
  • På Bugtrupvej i Kolind begået mellem onsdag d. 28/8 kl. 15.00 og søndag d. 1/9 kl. 14.00
  • På Åvej i Grenaa begået mandag d. 2/9 kl. 02.30

Relaterede artikler

Nyeste artikler