18 C
Randers
lørdag, maj 11, 2024

Havndal vinder igen Lokaldysten

For andet år i træk løber Havndal med titlen som det mest aktive lokalsamfund i Randers Kommune. Onsdag d. 13. september fik byen overrakt præmien på 10.000 kr. til at fremme fællesskab og bevægelse i lokalområdet.

Der har været gang i den i Havndal, Asferg/Gassum, Harridslev, Værum og Assentoft. Unge som gamle er nemlig trukket i træningstøjet og har tilbagelagt kilometer ved at gå, løbe og cykle. Alle tilbagelagte kilometer blev talt og sammenholdt med antal borgerne i lokalområdet.

Med et gennemsnit på 3,02 kilometer pr. indbygger og et samlet kilometerantal på 2.449 km blev Havndal for andet år i træk kåret som vinder af Lokaldysten. På en flot 2. plads kom Gassum-Asferg, som tilbagelagde 2,78 km pr. indbygger og i alt 1.856 km, og på 3. pladsen kom Værum med 2,74 km pr. indbygger og i alt 853 km.

»Det er megafedt, at Havndal vinder for andet år i træk. Der har igen i år været en god stemning og et højt aktivitetsniveau. Jeg tror, at det er en kombination af det gode vejr, den kæmpe tilslutning og vores gode sponsorer, der har gjort, at vi igen løber med sejren,« siger Anette Nørager, frivillig, der var med til at arrangere lokaldysten. 

Med vindertitlen følger en pengepræmie på 10.000 kr., som Havndal kan bruge på et valgfrit redskab eller event til bevægelse i byen. Sidste år blev præmien brugt på et event i Havndal Hallen med hoppeborge og gratis kaffe og kage. Tanken er, at præmien igen i år skal gå til et fælles event, hvor så mange som muligt kan være med.

Samler lokalsamfundet
I Havndal var flere i lokalsamfundet gået sammen for at få stablet motionsfesten på benene – for eksempel sponsorer, frivillige og idrætsforeninger.

»Det er skønt at se, hvor mange der engagerer sig og bidrager til, at vi igen i år kunne afholde lokaldysten. Det er virkelig en motionsfest, der er med til at samle lokalsamfundet, og så kan alle jo deltage og bidrage med det, de kan. Nogle tog for eksempel deres aftengåtur i forbindelse med dysten, mens flere af vores aktivitetshold også deltog, f.eks. et pigefodboldhold, der løb 10-15 kilometer,« siger Anette Nørager.

Selvom det endnu engang blev Havndal, der løb med sejren, har motionsfesterne i Asferg/Gassum, Harridslev, Værum og Assentoft været fulde af gejst, højt humør og stort engagement. Alle steder var mange mødt op for at være aktive og samtidig have det sjovt sammen på tværs af aldersgrupper.

»Igen i år har mange deltaget i lokaldysterne. Som altid har stemningen været i top og fællesskabet i højsædet, når kilometerne skulle tilbagelægges. Det viser endnu engang, at lokaldysten er det perfekte tiltag til at få flere til at være sammen om motion og bevægelse,« oplyser sundhedskonsulent Ronja Jøker Jørgensen fra Randers Sundhedscenter.

Lokaldysten i Randers Kommune blev arrangeret af foreninger i de fem lokalområder i samarbejde med Randers Sundhedscenter, DGI Østjylland, Randers Kommune Kultur og Fritid samt Bevæg Dig For Livet. Målet med Lokaldysten er at sætte fokus på idræt, bevægelse og sundhed – ikke mindst i fællesskab med andre.

Relaterede artikler

Nyeste artikler