0.3 C
Randers
tirsdag, december 6, 2022

Havnegade indsnævres til et spor i den ene retning indtil december

Det drejer sig om strækningen fra Østervold og i retning mod Randers Bro. Her vil der fra uge 42 kun være et spor åbent indtil vejarbejdet på Havnegade er afsluttet til december. Trafikanter opfordres til at undgå strækningen i myldretiden.

Fra den 16. oktober 2022 vil der kun være et spor åbent i den ene retning på Havnegade indtil det igangværende vejarbejde er afsluttet til december. Indsnævringen sker på strækningen fra Østervold i retning mod Randers Bro, mens trafikken i modsatte retning ikke vil være påvirket.

Fra den 16. oktober 2022 vil der kun være et spor åbent i den ene retning på Havnegade indtil det igangværende vejarbejde er afsluttet til december. Indsnævringen sker på strækningen fra Østervold i retning mod Randers Bro, mens trafikken i modsatte retning ikke vil være påvirket.

»Vi forventer, at det vil give ekstra kø og opfordrer derfor til, at man så vidt muligt undgår at køre på strækningen i myldretiden. En mulighed er også at finde alternative ruter, fx ved at køre ad Dragonvej/ Markedsgade fra rundkørslen ved politigården,« siger Grethe Helledi, der er projektchef i Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune.

Trafikbelastningen på og omkring Havnegade er størst om morgenen fra kl. 07.00-09.00 og igen om eftermiddagen fra 15.00-17.00.

Vej indsnævres af hensyn til sikkerheden

Årsagen til indsnævringen er, at entreprenøren skal arbejde i kanten af vejen og lave en helle midt på vejen. For at muliggøre arbejdet og af hensyn til sikkerheden for dem, der arbejder på vejen og for trafikanterne, er indsnævringen nødvendig.

Også i starten af september var det nødvendigt at indsnævre vejen. Her påvirkede det trafikken i den anden retning og varede cirka en uge, men denne gang vil det altså vare i godt halvanden måned til arbejdet er færdigt.

»Vi havde håbet, vi kunne have undgået at indsnævre vejen i den ene retning i en så lang periode, men der er desværre ikke andre muligheder. Heldigvis ser det ud til, at trafikanterne er gode til at finde alternative ruter eller køre på andre tidspunkter, så der lige nu er en lidt mindre belastning på Havnegade i myldretiden. Det håber vi fortsætter,« siger Grethe Helledi.

Vejarbejdet ved Havnegade går ud på at flytte lyskrydset ved Busterminalen cirka 70 meter mod nordøst, mens der på strækningen fra Regnskoven langs Tørvebryggen og frem til det nye kryds vil blive etableret en ny dobbeltrettet cykelsti. Det sker for at skabe en mere sikker forbindelse over Havnegade for lette trafikanter og for at klargøre området til Flodbyen.

Arbejdet skrider planmæssigt frem og Randers Kommune forventer, at det vil være afsluttet til december 2022. I alt er der afsat 11,6 millioner kroner til projektet, hvoraf Vejdirektoratet bidrager med 2,2 millioner kroner fra Statens Cykelpulje.Arbejdet skrider planmæssigt frem og Randers Kommune forventer, at det vil være afsluttet til december 2022. I alt er der afsat 11,6 millioner kroner til projektet, hvoraf Vejdirektoratet bidrager med 2,2 millioner kroner fra Statens Cykelpulje.

Relaterede artikler

Nyeste artikler