15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Hegnet er væk – Nu er det igen muligt at besøge Justesens Plæne

Efter flere måneders arbejde er det meste af Justesens Plæne nu igen klar til at byde besøgende velkommen, efter at byggehegnet, som siden oktober har omkranset pladsen, nu er fjernet.

300 meter dige er klar, og tusindvis af vilde blomsterfrø er sået i forbindelse med anlæggelsen af det nye Justesens Plæne, som nu har mere at byde på end nogensinde før. Nu er projektet gået ind i en fase, hvor det er muligt at opleve de nye tiltag med egne øjne.

Ikke alt er på plads

Selvom der nu igen er adgang til størstedelen af Justesens Plæne, går der fortsat et par uger, før de sidste elementer er helt på plads. I løbet af sommeren vil en ny aktivitetsplads for børn stå klar, men indtil da kan man opleve det nye dige, som gør, at trafikken føles længere væk, og de nye trapper, stier og den buede bro. Madpakken kan nydes i det nye madpakkehus sammen med en tår vand fra vandposten. Planterne har nydt godt af de sidste ugers regn, og enkelte blomster er allerede gået i blomst.

Forvandlingen af Justesens Plæne sker som led i Flodbyen og etableringen af Klimabåndet, der i fremtiden skal sikre en sammenhængende højvandsbeskyttelse gennem Randers Midtby.

Indvies officielt i Randers Festuge

Den officielle indvielse af Justesens Plæne finder sted lørdag d. 10. august i forbindelse med Randers Festuge. Her vil Randers Naturcenter stå klar med bål, konkurrence og sjove natur-aktiviteter for hele familien.

Relaterede artikler

Nyeste artikler