12.5 C
Randers
fredag, oktober 18, 2024

Hellere velfærd end badesø

Læserbrev af byrådsmedlem for Østbroen, Christina Kjærsgaard, Dronningborg.

“Ved rettidig Omhu….”

Jeg boede i USA fra jeg var 18 år til jeg var 19 år gammel. Julegaverne det år bestod udelukkende af bog-gaver herhjemmefra. Én af dem var “Ved rettidig Omhu” om Skibsreder A.P. Møller.

I forordet står en af de sætninger, som Hr. Møller i livet satte sin kurs efter: “ Intet Tab bør ramme os, som kan undgås ved rettidig Omhu”.

På samme vis og efter samme moralske dømmekraft bør vi som folkevalgte drive denne organisation, Randers kommune, som vi er VALGT til at stå i spidsen for.

At forvalte andres penge, at forvalte andres skæbner er i mine øjne et langt større ansvar end at forvalte sin egen økonomi.

Vi er som politikere, så at sige blevet betroet en opgave, som kræver, at vi gør os umage, og sætter os i andres sted. Som styrmænd på en kæmpe skonnert kræver det, at vi tager beslutninger, som er langtidsholdbare, økonomisk ansvarlige og udviser et menneskesyn, hvor vi tør se os selv i øjnene!

Jeg optaget af, at der skal være styr på Randers kommunes økonomi. Jeg finder det også helt centralt, at der skal være penge til at hjælpe de borgere, som ikke har været ligeså heldige i livet, som jeg. To fundamentale pejlemærker i Østbroens budget!

Til byrådsflertallet, til budgetforligspariterne, til Konservative, Socialdemokratiet, Venstre og til Radikale Venstre – det er ikke den filosofi jeg ser praktiseret i jeres daglige virke.

Det er ikke det, jeg ser i jeres budgettekst. Det er ikke langtidsholdbare beslutninger og ansvarlig politisk ledelse af en kommune i knæ.

Det efterhånden klichefyldte udtryk – “nice to have og need to have” kan bruges i mange sammenhænge.

Eksempelvis er en badesø i Nordbyen bestemt rar at have, men er det pinedød nødvendigt? En udgift i første omgang i omegnen af 7,5 millioner, og derefter årlig drift.

Vi har velfærdsopgaver, som skal være af en høj kvalitet også for at få tilflyttere til vores kommune. Personligt ville jeg ikke vælge bopæl efter en badesø, men derimod efter gode normeringer i mine børns institutioner, skoler med styr på høj faglighed og trivsel samt en kommune med en skatteprocent, som holdes i ro.

Relaterede artikler

Nyeste artikler