5.3 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Helt nye udeområder er på vej til Havndal Børneby

Nu kan alle børn og elever i Havndal Børneby se frem til helt nye udeområder at boltre sig på i løbet af 2023. Det sker med hjælp fra Nordea Fonden, der har bevilliget 385.000 kroner til projektet.

Bevægelsesbaner, samværsrum og plads til science og fritidsliv er noget af det, som børn og unge i Havndal kan se frem til at få glæde af i løbet af 2023. Nordea Fonden har netop godkendt børnebyens ansøgning på midler til projektet “Havndals udelivs-eksperimentarium”, der skal sikre nye, spændende udeområder til børnebyen.

»Vi er simpelthen så glade og taknemmelige for, at Nordea Fonden har besluttet at afsætte midler til vores ønskeprojekt her i Havndal. De nye udearealer bliver ikke kun til gavn for børn og elever her i vores børneby, men for hele byen. Og vi er glade for at kunne give vores børn og unge udearealer af høj kvalitet, som de kan samles på og om,« siger Annette Nejmann-Laursen, skoleleder Havndal Børneby.

På børnenes præmisser

I ansøgningen til Nordea Fonden er det eleverne fra Havndal Børneby, der selv har været med til at forme projektet. Det er deres ønsker, der er blevet omsat til en række temaer, som udearealerne skal bygges med afsæt i.

Midlerne er blevet søgt igennem Nordea Fondes “Mere udeliv i SFO og klub”-pulje. Og et af kriterierne her var, at børnebyen selv skulle kunne finansiere det samme beløb, som de søgte. Det er blevet godkendt af Randers Kommune, der dermed også giver 385.000 kroner til projektet.

»Natur og udeliv er to vigtige elementer i børn og unges skole- og fritidsliv. Derfor er jeg rigtig glad for, at Nordea Fonden har valgt at tildele midler til det spændende projekt i Havndal. Det vil komme til at styrke børnebyens udearealer til gavn for alle byens børn og unge. Rammer der kan invitere til bevægelse, fysisk udfoldelse og nysgerrighed har stor betydning for børn og unges udvikling og trivsel,« siger Lise-Lotte Leervad Larsen, formand for Skole- og Uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

I den kommende tid skal lærere og pædagoger på inspirationstur for at hente konkrete løsningsforslag til, hvordan projektet bedst kan blive gennemført.

Relaterede artikler

Nyeste artikler