5.3 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Helt unik forretning åbner i Randers NØ

Et enestående koncept ser dagens lys i Støvring ved Randers. For første gang i Danmark åbnes en jagtbutik kun for kvinder.

Det er Kristina Begtrup Pedersen, som står bag konceptet, og ideen om at lave en butik på bopælen samt en webshop.

Da hun flyttede sammen med sin mand for 30 år siden, gik han ofte på jagt med vennerne.

»Jeg forstod ikke hvad de snakkede om, og derfor tog jeg jagttegn. Her blev jeg bidt af det, og siden da har jeg været med på jagt,« fortæller hun.

Sådan begyndte det

Kristinas mand, Jan Plauborg Pedersen, som ejer ”Østjysk Tække- og tømrerfirma” er en ivrig jæger. Sidste år havde hans firma 20 års jubilæum, og det blev fejret med manér.

I den forbindelse fik han et gavekort på 18.000 kroner til en jagtforretning, men han manglede ikke udstyr, og fordi Kristina var begyndt at gå til træning med deres hunde, fik hun lov til at købe ind for beløbet.

»Med store forventninger kørte jeg til en jagtforretning, men det viste sig imidlertid, at forretningen ikke havde udstyr til kvinder, så gavekortet ligger indtil videre og samler støv,« siger hun.

I december sidste år deltog hun i Markprøvemesterskaberne ved DJSK som frivillig, og derfor ville hun gerne have en pæn jakke og skjorte på. Igen besøgte hun en jagtforretning. Denne gang for at købe en skjorte. Men der var absolut intet, som hun kunne bruge.

Det skal være løgn tænkte hun, og da hun kendte flere kvinder, som går på jagt, og har de samme problemer, besluttede hun spontant, at hun ville åbne en forretning med udstyr til kvinder.

Jeg forstod ikke hvad de snakkede om, og derfor tog jeg jagttegn. Her blev jeg bidt af det, og siden da har jeg været med på jagt

Kristina Begtrup Pedersen

»Jeg ringede straks til manden, og fortalte ham om min beslutning og at der ingen vej var tilbage, for jeg havde allerede lavet et opslag på Facebook,« oplyser hun med et smil.

Manden var straks med på ideen. De har en bygning på 200 kvadratmeter, og den stod alligevel næsten tom. Han gik hurtigt i gang med oprydning, og kort tid efter stod lokalet klart. Og det er det helt perfekte lokale til en forretning af den slags er ægteparret enig om.

Stort og alsidigt sortiment

Ambitionen er, at sortimentet skal være alsidigt og dække bl.a. alt det udstyr, som kvinder har behov for, når de skal på jagt.

Det gælder også beklædning i alle størrelser, der er beregnet til outdoor aktiviteter, såsom jagt, fiskeri, eller bare ophold i naturen, når det er vådt.

Hun viser et par overtræksbukser fra Duckdri »Det er ikke sexet tøj, men det er praktisk. Det beskytter tøjet når man går igennem brombærrene og når jeg sætter mig ind i bilen kan de ubesværet og hurtigt tages af,« forklarer Kristina, som selv benytter tøjet, og er glad for det. Derfor kan hun helt og holdent stå inde for kvaliteten.

Der vil ligeledes være godbidder og legetøj til hunde. Kristina Begtrup Pedersen lægger stor vægt på, at alle varer er en kombination af bæredygtighed, og kemikaliefrit som muligt.

Hun har et stort kendskab til varer fra Sydafrika, og derfor importerer hun store dele af sortimentet herfra, hvor hun i øvrigt bliver eneforhandler i Danmark.

»Vi skal passe på, hvis vi vil have en klode, som også eksisterer i fremtiden,« understreger hun.

Kristina vil ikke gå på kompromis med kvaliteten på de ting, hun sælger. Og det skal være til en fornuftig pris, hvor alle kan være med.

Der vil også være portvin blandt sortimentet. Den nydes i forbindelse med markprøver, hvor samarbejdet mellem hund og ejer bedømmes.

Kristina har selv, sammen med hendes hund Dusty, der er en FT Springer Spaniel, aflagt prøver på Fyn, og fik her en flot 1. plads i åben klasse.

Dusty har godkendt legetøjet

Nyt koncept: Preowned

Som noget helt nyt, og som det første sted i landet, indfører Hun og Hund konceptet ”preowned.”

Det indebærer f.eks. at hvis en kunde har købt et par bukser, og de lige pludselig ikke mere passer, så er der ingen grund til at ærgre sig.

Kunden sætter selv en pris på varen, og herefter overtager Kristina alt arbejdet, og sælger dem via sin webshop og i den fysiske butik.

Jagthunde fylder meget hos Kristina

Hun holder meget af naturen og det fantastiske samarbejde, hun har med sine hunde. Privat har Kristina og Jan fire FT Springerspaniels, som alle bliver benyttet til jagt. Hun træner med hundene så ofte som muligt.

Hun vil gerne dele sin viden om hundetræning og få en god snak med andre, som interesserer sig for hunde. I forretningen kan man selvfølgelig også købe bøger om hundeopdragelse.

Kristina Begtrup Pedersen åbner jagtforretningen “Hun og Hund”

Stort behov

Kristina Begtrup Pedersen har konstateret et stort behov for jagtudstyr til kvinder. Hun er overrasket over, hvor mange kvinder som går på jagt, eller er interesseret i at færdes i naturen bl.a. med hund.

Egentlig har hun i mange år drømt om at åbne en ordinær jagtbutik, men der skulle et par ærgerlige oplevelser til, før hun tog springet.

»Nu kommer der hele tiden kasser med varer, og andre kasser skal hentes i Viborg. Det hele skal pakkes ud og sættes på plads. Det har været en fornøjelse at gå og forberede det hele. Så nu er jeg i gang,« erklærer Kristina

Reception den 6. april klokken 14.00

Allerede i dag den 1. april er webshoppen Hun og hund åben for bestillinger. Her kan du også læse meget mere om sortimentet.

Torsdag den 6. april åbnes dørene til den fysiske butik. I den anledning inviterer Kristina til reception den 6. april klokken 14.00 på adressen Kronjydevej 31, 8930 Randers NØ, hvor alle er velkomne.

Foto: News Netavis
Foto: News Netavis
Foto: News Netavis

Åbningstider vil være:

Den 2. weekend hver måned.
Torsdag kl. 16 – 19
Fredag kl. 15 – 19
Lørdag kl. 10 – 14

Relaterede artikler

Nyeste artikler