-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Henning fangede Randers kommunes sjæl

Vinderbilledet i fotokonkurrencen Fang Randers Kommunes Sjæl er fundet. Fotoet er taget af Henning Holgaard Sørensen og viser en smuk solopgang over Randers by.

Laksetorvets forhal var fyldt godt op af fotointeresserede torsdag eftermiddag den 17. november. De var mødt op til ferniseringen af billederne fra Byrådets fotokonkurrence Fang Randers Kommunes Sjæl.

»Tusind tak for alle billederne, som I har sendt ind. Billeder af det, der er særligt ved vores kommune. Snoede stier, grønne kiler, husene, detaljerne og kontrasten mellem nyt og gammelt. Det er overvældende at se så mange fantastiske fotos, som viser det, vi holder af. Som viser det, vi skal værne om ved Randers kommune, og det, vi skal sikre for de fremtidige generationer,« sagde borgmester Torben Hansen.

Byrådet har modtaget i alt 370 fotos fra alle egne af kommunen. Billederne bliver brugt i forbindelse med arbejdet med at udvikle Randers Kommunes nye arkitekturpolitik i 2023.

Vinderbillede kåret

Byrådet havde op til ferniseringen udvalgt de tre bedste billeder, som skulle løbe med første-, anden- og tredjepladsen.

Spændingen kunne løsne sig, da Henning Holgaard Sørensen med et foto af Randers by fra luften blev kåret som konkurrencens vinder. På fotoet ses Randers midtby, Regnskoven, landskabet og Den Blå Bro fra luften med en smuk solopgang over Randers Havn i baggrunden. Byrådets begrundelse for, at netop dét billede løb med sejren, lød sådan:

»Vinderbilledet formår at vise de mange forskellige elementer, der tilsammen symboliserer byen og dermed udgør Randers’ sjæl: byen i samklang med naturen, den ikoniske Blå Bro, Skorstenen, Kuplerne, de røde tage, Pigen i Gudenåen og meget mere. Billedet viser en god blanding af gammelt og nyt, men rækker også ud i fremtiden og viser hvor Flodbyen skal være i de kommende år. Det er smukt og viser solopgangen i horisonten – hvor å bliver til hav, hvor det ferske bliver til salt.«

»Det er overraskende, og jeg er målløs. Det fortæller, at selvom man er amatørfotograf, så kan man godt mære med. Det betyder, at man retter ryggen,« sagde vinderfotograf Henning Holgaard Sørensen efter kåringen.

Andenpladsen gik til Benny Kristiansen med et foto af middelaldergågaden Houmeden med Rådhuset og en blå himmel i baggrunden. Fotoet af Danmarks ældste gågade blev præmieret for at vise en meget vigtig del af Randers’ kulturhistorie med bindingsværksbygningen med rødt tegltag, som er en vigtig fortælling om byens DNA.

Tredjepladsen gik til Ina M. Kihl-Plambek med et billede af de gamle, solbeskinnede etageejendomme på stejle Fredensgade i Slyngborgkvartet med Vorup i baggrunden. Billedet blev præmieret for sin portrættering af byen, som er niveauinddelt og tilpasset det kuperede terræn.

Gå på opdagelse i billedgalleriet med alle billederne af Randers kommunes sjæl. Billederne kan også ses udstillet i Laksetorvets forhal fra 17. november og tre uger frem mellem klokken 08.00 og 15.00.

Henning Holgaard Sørensens billede af solopgangen over Randers løb med førstepladsen i konkurrencen
Andenpladsen gik til et billede af Houmeden af Benny Kristiansen
Billedet af Fredensgade med Vorup i baggrunden af Ina M. Kihl-Plambek løb med tredjepladsen

Relaterede artikler

Nyeste artikler