I en pressemeddelelse oplyser Tansportministeriet, at landets kommuner har mulighed for at etablere parkeringspladser eller reservere parkeringspladser, hvis der er problemer med besøg hos borgerne.
Især i Odense har hjemmehjælpen haft problemer med at finde parkeringspladser. Den tid går fra de borgere, som skal have besøg.
»Det problem eksisterer ikke i Randers, siger formand for Omsorgsudvalget i Randers Kommune,« Ellen Petersen (S), og fortæller, at hjemmeplejen i Randers ikke oplever de samme problemer, og derfor er reservering af parkeringspladser ikke en mulighed, som Randers Kommune har overvejet.
Skulle en lignende situation opstå i Randers, vil hun og politikerne forholde sig til den.
»Vi er slet ikke der, hvor vi skal reservere plader,« understreger Ellen Petersen.
Hun har aldrig hørt om problemer, og hun er overbevist om, at hvis nogen skulle have haft problemer, så ville de gå til deres chefer, som har en tæt kontakt med politikerne.
»Vi skal jo hele tiden holde en balancegang, fordi hvis der reserveres plads til hjemmeplejens biler, så er der andre, som ikke kan bruge dem. Det er jo trods alt kun en begrænset tid, hvor der er behov for en p-plads,« bemærker Ellen Petersen.
Løsningen i Randers Kommune er cykler
Løsningen i Randers Kommune har været at investere i cykler til de hjemmeplejere, som færdes i midtbyen.
Omsorgschef Lene Jensen påpeger, at Randers Kommune har 175 elcykler, som anvendes af omsorgsområdet, til sosuassistenter, hjælpere, sygeplejere, terapeuter mm, og hun oplever en stigning i efterspørgslen efter cykler.
Forvaltningen er bekendt med parkeringsudfordringer. Udfordringernes omfang er ofte betinget af geografien, og dermed primært i byerne, at der kan være parkeringsudfordringer.
Lettere at komme rundt på cykel
Lene Jensen forklarer ligeledes, at det er lettere for medarbejdere på cykel at komme rundt i byerne, og især parkering opleves væsentligt mindre problematisk.
Omsorgschefen gør også opmærksom på, at der tilskyndes til at benytte cykler som er mindre miljøbelastende, og dermed i overensstemmelse med kommunens klimaplan.
»Her er cyklen og elcyklen et godt alternativ til bil,« fremhæver Lene Jensen, som pointerer, at det omskiftelige danske vejr kan være en ulempe, men også transport af udstyr kan udfordres kan udfordres ved cykeltransport.
For sosuassistent Jega Muthaia er det ikke noget problem. Hun har selv valgt at benytte elcykel.
»Så får jeg motion og frisk luft. Heller ikke regn er noget problem, for jeg har jo mit regntøj« konstaterer hun.
»Jeg kunne ikke forestille mig at benytte en bil, og vil også i fremtiden benytte elcyklen,« tilføjer Jega Muthaia inden hun haster til den næste borger, som har brug for hendes hjælp.