19.2 C
Randers
søndag, september 8, 2024

Højesteret slår fast: Danish Crown må ikke kalde gris klimakontrolleret

Slagterigiganten Danish Crown må hverken stemple deres kød med udsagnet »dansk gris er mere klimavenligt, end du tror« eller kalde det »klimakontrolleret« de næste fem år.

Det har Højesteret endegyldigt afgjort i en sag om såkaldt greenwashing, der er anlagt af Dansk Vegetarisk Forening og foreningen Klimabevægelsen.

Danish Crown havde på forhånd accepteret landsretsdommen fra marts og de andre krav fra modparten om, at deres brug af udtrykket »klimakontrolleret gris« i en kampagne for grisekød var vildledende markedsføring.

Dommen vækker glæde i Dansk Vegetarisk Forening:

»Det betyder meget for os, at Danish Crown ikke får lov til at fortsætte med at anprise den enormt klimaskadelige produktion af svinekød som »klimavenlig« og dermed vildlede forbrugerne,« siger Frederik Roland Sandby, der er sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen Danmark, i en pressemeddelelse fra Dansk Vegetarisk Forening.

Danish Crown er i forbindelse med sagen blevet pålagt at betale 54.000 kroner til Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen til dækning af advokatbistand og retsafgift.

Relaterede artikler

Nyeste artikler