15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Hollænder får 12 års fængsel for narkoindsmugling

En 25-årig hollandsk mand er idømt 12 års fængsel for at have indsmuglet store mængder hård narkotika fra Holland til Danmark.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 25-årig hollandsk statsborger 12 års fængsel for i seks konkrete tilfælde at have indsmuglet i alt 34 kilo hård narkotika fra Holland til Danmark i en periode fra februar til april 2022.
 
Den 25-årige blev dømt for i alt seks leveringer af hård narkotika, som blev overdraget til forskellige modtagere på tværs af landet. Indsmuglingen skete i en bil med et særligt indrettet rum, hvor han gemte narkotika under transporten.

Den nu dømte blev anholdt den 5. oktober 2022, hvor NSK slog til ved en større koordineret anholdelsesaktion. Her blev fem personer anholdt i Danmark, en person blev anholdt i Montenegro, en blev anholdt i Norge og tre blev anholdt i Holland.

Flere personer er tidligere dømt i samme sagskompleks.
 
Specialanklager i NSK, Rasmus Gyldenløve Jensen, siger:
 
»Jeg er tilfreds med dommen, der endnu en gang understreger at narkotikakriminalitet bliver taget meget alvorligt og straffes hårdt.  Jeg er også tilfreds med, at vi med et godt samarbejde på tværs af landegrænser har kunnet stoppe et netværk af organiserede kriminelle.« 
 
Bilen, som den 25-årige benyttede til indsmuglingerne, blev konfiskeret af retten, og han blev samtidig idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandig. 

Den 25-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler