-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Hollandsk statsborger dømt for organiseret narkoindsmugling

NSK har fået idømt en 65-årig mand 12 års fængsel for at have indsmuglet store mængder hård narkotika fra Holland til Danmark.

Manden blev dømt for i alt fem kørsler med indsmugling af kokain og heroin, som blev overdraget til både identificerede og uidentificerede modtagere.

En 65-årig hollandsk statsborger erkendte ved Retten i Randers, at han havde indsmuglet i alt 37 kilo kokain og heroin fra Holland til Danmark.

Indsmuglingen af narkotika skete under anvendelse af biler med særligt indrettede rum, hvor narkotikaen blev gemt under transporten. Den 65-årige blev dømt for i alt fem ture med leveringer af hård narkotika, som fandt sted i første halvår af 2022. 

Den indsmuglede narkotika videreoverdrog den 65-årige til både identificerede og uidentificerede modtagere i Danmark.

Den 65-årige blev anholdt den 5. oktober 2022, hvor NSK slog til ved en større koordineret anholdelsesaktion. Her blev fem personer anholdt i Danmark, en person blev anholdt i Montenegro, en blev anholdt i Norge og tre blev anholdt i Holland, herunder den 65-årige.

I efterforskningen af sagen har bl.a. det internationale politisamarbejde spillet en stor rolle. Her har de danske forbindelsesofficerer i Europol bl.a. bistået den internationale efterforskning i sagen.

Den 65-årige hollandske statsborger blev i slutningen af 2022 udleveret fra Holland til retsforfølgning i Danmark. 

Specialanklager i NSK, Rasmus Gyldenløve Jensen, siger:

»Jeg er tilfreds med, at vi har sat ind over for et omfattende og organiseret internationalt narkotikanetværk, der indsmugler og handler med store mængder af hård narkotika. Den lange straf, som domstolene har udmålt, afspejler tydeligt, at der med rette slås hårdt med på organiseret indsmugling og salg af narkotika.« 

Den 65-årige blev desuden fundet skyldig i hæleri, da han over to omgange modtog større pengebeløb, som formodes at være betaling for den leverede narkotika.

Retten valgte samtidig at konfiskere en bil med et særligt indrettet rum til smuglingen af narkotika, ligesom den 65-årige blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Relaterede artikler

Nyeste artikler