13.5 C
Randers
mandag, april 29, 2024

Hospitalsklovne spreder juleglæde blandt syge børn

På Regionhospitalet i Randers før de syge børn besøg af hospitalsklovene, hvor de spreder glæde og får smilene frem.

Lige nu gør hospitalsklovnene deres bedste for at sprede stemning og skabe juleglæde blandt de indlagte børn og deres familier på børneafdelingerne rundt omkring i landet.

For indlagte børn og familier er julen ekstra hård. Mange familier bliver splittet, og de faste juletraditioner skubbes i baggrunden. I december vil hospitalsklovnene fylde landets børneafdelinger med juleglæde og skabe små sprækker af lys i en mørk tid.

En tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt

»Når vi som hospitalsklovne træder ind i et rum, ser vi børn, pårørende og personale, som reagerer på den konkrete stemning. Måske er der brug for at omdanne hospitalsstuen til et rum fuld af leg og magi. Måske er der brug for hjælp til at gennemføre en undersøgelse. Eller måske er der brug for, at vi sætter ord og krop på barnets smerte,« oplyser hospitalsklovnene.

Hospitalsklovnen deler sin styrke med barnet og giver, hvad der er behov for. For mange børn kan klovnen blive en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt, og et anker at vende tilbage til.

Danske Hospitalsklovne består i dag af 70 uddannede hospitalsklovne, og flere er på vej. Hospitalsklovnene arbejder hver dag landet over for at styrke livsglæden og livsmodet hos syge og sårbare børn. Det gør de i tæt samarbejde med fagpersonalet på børneafdelinger, på børne- og ungdomspsykiatriske afsnit og inden for specialområdet.

Sognepræst Sara Holt Andersen fra Dronningborg og Gimming Sogne besøgte for nylig Aarhus Universitetshospital, hvor hun er hospitalspræst med 20 procent på AUH. Her optog hun optog en video med hospitalsklovnene, som skabte julestemning.

Har man lyst til at støtte hospitalsklovnene arbejde med at glæde syge børn, kan det sker her:
Støt hospitalsklovnene

Video: Sara Holt Andersen

Relaterede artikler

Nyeste artikler