-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Hvad kan vi egentlig tillade os?

Læserindlæg af Louise Hellmund, spidskandidat for Liberal Alliance i Randers

Medierne har den seneste uge refereret så meget til mandestrip i deres indslag, at man kunne få den tanke, de alle sammen har skiftet branche. Det er dog kun, hvis man ikke kender historien bag. Gør man det, bliver tonen straks meget mindre munter.

Det kom i sidste uge frem, at det, Louise Brown stillede sig på øretævernes holdeplads og sagde for en måneds tid siden, var helt på sin plads. Hvad der dengang af nogen blev afskrevet som påstande uden substans, har nu fået både ansigt og indhold med et konkret eksempel: Ann Hermansens tur til standup med en veninde blev brugt til at så tvivl om hendes integritet og dømmekraft i arbejdsøjemed som familiechef i Randers kommune. Ikke bare overfor hendes chef, men over for hele byrådet m.fl.

Det er decideret chikane, og det er under ingen omstændigheder okay. At det så oven i købet ikke var første gang, Ann oplevede en lignende form for chikane, gør det bare endnu værre, og man kan jo være oprigtigt bange for, hun ikke er den eneste.

Chikanen fører dog også et andet og mere generelt spørgsmål med sig: Hvad kan en arbejdsgiver, uanset om det er i det private eller i det offentlige, egentlig tillade sig at blande sig i?

For mig er svaret meget enkelt: alt hvad en medarbejder foretager sig i sin fritid indenfor lovens rammer, har man IKKE på nogen måde lov at blande sig i, med mindre det direkte skader virksomheden eller andre medarbejdere. Enhver bør være fri til at leve det liv, de ønsker, uden frygt for repressalier, og hvad man laver i sin fritid skal hverken være dikteret af politikere eller arbejdsgiver.

Sagt med et glimt i øjet var det måske bedre, at byrådspolitikerne tog en tur til mandestrip og morede sig lidt med hinanden, så diverse stridigheder kunne bilægges, og der fremadrettet kan arbejdes for udvikling af vores skønne kommune.

I Liberal Alliance vil vi hellere lave politik til gavn for kommunen end rævekager, så det vil vi gerne invitere de andre byrådsmedlemmer til at være med til efter valget.

Relaterede artikler

Nyeste artikler