-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Er et lån på 62,2 mio. kr. virkelig opsparing til klimabroen?

Læserbrev af Erik Bo Andersen, på vegne af Østbroen, Randers Kommune

Hvor er vi heldige i Randers kommune, at vi kan låne 62,2 mio. kr. og kalde det opsparing til klimabroen?

Hvor er Randers Kommune rig, når man kan afdrage 3 mio. kr. om året i rente/afdrag på et stående lån, vel at mærke uden, at få noget for pengene, og så kalde det opsparing til Klimabroen?

Tænk engang hvad man kunne få for 3 mio. kr. om året, eller hvor meget nyt byggeri i børnehaver, ældreboliger, infrastruktur eller andet kernevelfærd man kunne få for 62,2 mio. kr.

Men hov!…… Lån er altså ikke opsparing, og lån skal betales tilbage med afdrag og renter.

Lånet er optaget og det betyder så at lånerammen er fyldt og forhindre kommunens låneadgang andre steder der ville give mere mening end en parkering af lånepenge der ikke bruges.

Og da pengene bare står på kommunens såkaldte klimabro opsparingskonto uden at blive brugt før tidligst 2030 (forventet år for bygning af Klimabroen), så har man betalt 28 mio. kr. i renter og afdrag uden at få noget som helst for de optaget lån, og der vil fortsat være en gæld på 34,2 mio. kr. som skal betales tilbage i 2030?

Kommunen kunne istedet bruge pengene med sund fornuft, og bare udligne den gæld som Socialudvalgsområdet har opbygget på 80 mio. kr. som konsekvens af, at man har pengene placeret i en uhensigtsmæssigt lån/opsparing på Klimabroen. Pengene kan kun bruges en gang og man kan ikke udhule et område for penge, og så sige, se en fin opsparing vi har på Klimabroen.

Tænk engang hvis vi var så rige, men det er vi ikke!!!!

Sund fornuft er at bruge pengene rigtigt og ikke kalde lånte penge for opsparing, når man laver hul i Kommunekassen andetsteds.

Relaterede artikler

Nyeste artikler