4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

I Randers kan forligspartierne ligeså godt stille op under en fælles liste til Kommunalvalget i 2025

Læserbrev af Erik Bo Anders, medlem af byrådet i Randers for Østbroen

I Randers Byråd med forligspartierne Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale, Dansk Folkeparti og SF kan man ligeså godt stille op under en fælles liste til Kommunalvalget i 2025

Randers Byråd er 2 år inde i Byrådsperioden og det vil sige halvvejs, og opgør man antallet af afstemninger i Randers Byråd fra 1.januar 2022 til 31.december 2023 så får man samlet 545 afstemninger.

Ser man på forligspartierne der har vedtaget hvem der har borgmesterposten og hvem der er forperson, for diverse udvalg m.v. så spænder de fra Venstrefløjens SF, Socialdemokratiet og Radikal Venstre på den røde fløj og så på den liberale højrefløj bestående af Venstre, Konservative og DF.

Et bredt politisk spænd, hvor man som vælger, tænkes at have en klar forventning om, at når man står i stemmeboksen, så er en stemme på bl.a. Venstre en stemme på en liberal ført politik, eller en stemme på SF vil føre i en mere socialistisk retning.  Men men men…..

Virkeligheden er mere skræmmende end som så, for er der reelt nogen forskel? Nej er det korrekte svar.

Venstre har kun stemt afvigende fra Socialdemokratiet 9 gange ud af 545 afstemninger.

98,35 % stemmelighed. Eller kun 1,65 sager ud af 100 afstemninger har det liberale Venstre haft afvigende holdninger end Socialdemokratiet.

Illustration: Erik Bo Andersen

Det samme ses med Konservative hvor man kun har haft 17 afvigelser af 545 afstemninger og en stemmelighedsprocent på 96,88 % – 3,12 sager ud af hundrede.

Radikale Venstre som altid er med i budgetter, altid roser den sammenslutning af forligspartier, hvor man er med i o.s.v. ja de agerer også stemmekvæg med kun 19 afvigelser svarende til stemmelighed på 96,51 % af afgivne stemmer.

Og sådan kommer de næste forligspartier i Dansk Folkeparti og SF så med henholdsvis 92,11 % og SF med 88,44 % og det der engang hed Nye Borgerlige med 91,01% stemmelighed med Socialdemokratiet.

Det vidner om en sammensluttet kaffeklub, der holder hånden over hinanden, og på alle måder vil holde lister og andre partier uden for indflydelse, koste hvad det vil.

Klimabroen, Ringboulevarden, Neptunvej, Nordic Waste, Flodbyen, Brotoften P-hus, bare for at tage nogle eksempler på at man står last og brast, og uanset argumenter eller opråb, fakta eller andet, så skal kæden holde.

Hvor er de liberale forslag, hvor man kæmper for erhvervslivet, altså liberal politik? Hvor er Socialisterne og deres politik?

Som vælger til Kommunalvalget 2025, der skal man tænke sig godt om, for en stemme på Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale Venstre, SF eller DF er en stemme på samme parti og samme lukkethed og linje.

Randers fortjener bedre!

Relaterede artikler

Nyeste artikler