0.3 C
Randers
tirsdag, december 6, 2022

Iben Sønderup stopper som folketingskandidat

Iben Sønderup har meddelt sin kredsbestyrelse, at hun ønsker at fratræde posten som folketingskandidat for Socialdemokratiet Randers Sydkreds.

Iben Sønderup blev første gang valgt som folketingskandidat for Socialdemokratiet Randers Sydkreds d. 31. oktober 2016. Ved folketingsvalget i 2019 fik Iben Sønderup 2.641 personlige stemmer. Ved folketingsvalget d. 1. november 2022 opnåede Iben Sønderup og hendes kampagnehold 2.747 personlige stemmer. 

En fantastisk valgkamp

»Det var en fantastisk valgkamp,« fortæller Iben Sønderup. »Vi var på gaden, ved dørene, ja nogle steder blev vi faktisk inviteret indenfor, når vi gik fra dør til dør. Vi blev taget godt imod. Jeg fik også rigtig god opbakning fra tidligere byrådskolleger, og de mange frivillige i min organisation knoklede dag ud og dag ind for projektet,« siger Iben Sønderup, og fortsætter:

»Hver gang vi var på gadekampagne, blev vi opsøgt af borgere, der havde spørgsmål og ville dele deres personlige historie med mig. Jeg har fået lov til at høre utrolig mange historier om menneskersliv og inderste følelser. Det er en stor tillid, jeg har fået vist, og det er jeg ydmyg og taknemlig for.«

Iben Sønderup gik til valg under overskriften ”Resultater til Randers”, og hendes plakatfoto var hendes personlige udgave af det ikoniske billede af Rosie the Riveter, som mange måske genkender fra plakaten med en kvinde med bøjet arm og påskriften ”We can do it”.

Iben Sønderup fik Poul Nyrup Rasmussens fine anbefaling på video. Og under et besøg på Randers Statsskole med undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fik hun også ministerens anbefaling med på vejen. Samt støtte og opbakning bredt fra ledende socialdemokrater på Christiansborg. 

Hun har desuden fået opbakning og støtte fra en række lokale spidser, organisationer og virksomheder. 

Iben Sønderup og hendes hold var meget synlige i det randrusianske bybillede. Og hendes kreds gik også 2 % frem i forhold til valget i 2019. 

Men trods den flotte kampagne var det altså ikke nok til at skaffe det antal personlige stemmer, der skal til for at blive valgt ind i Folketinget som socialdemokrat. 

Jeg er skuffet

»Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er skuffet,« siger Iben Sønderup. »Vi har alle sammen knoklet benhårdt for det her. Vi har haft et stærkt hold af gode Randers-folk, som har stået op kl. 5 om morgenen og knoklet til kl. 23 om aftenen. Nogle af mine frivillige har brugt deres opsparede ferie på valgkamp – det har jeg også selv – og nogle kom rejsende så langt væk fra som Frederikshavn, Holstebro, Esbjerg og København. Det har været helt fantastisk med al den opbakning alle vegne fra – og så er det bare så ærgerligt, at der ikke kom mere ud af det,« fremhæver hun.

Derfor trækker Iben Sønderup sig allerede nu, så Socialdemokratiet Randers Sydkreds har god tid til at finde en ny folketingskandidat, da det tager lang tid at planlægge en valgkamp. 

En kæmpe tak

»Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en kæmpe tak. Tak til alle jer frivillige, som har arbejdet solen sort, for at jeg skulle blive valgt. Tak til mine to partiforeninger og min kredsbestyrelse.«

»Tak for tilliden fra alle jer, der har stemt på mig. Tak for alle jeres personlige livshistorier.«

»Tak for opbakningen fra mine gode partifæller, både her lokalt og på Christiansborg. 

Tak for opbakningen fra de lokale organisationer og virksomheder – I ved selv hvem I er.« 

»Tak fordi I troede på mig og på projektet.« 

»Socialdemokratiet vandt valget – det har vi bidraget til på ”Team Iben – Resultater til Randers”. Det kan vi godt være stolte af,« understreger Iben Sønderup.

Relaterede artikler

Nyeste artikler