0.7 C
Randers
lørdag, februar 4, 2023

Idømt fængsel efter flere våbenfund i bil og hus

Fire måneder efter en 27-årig mand blev fundet i besiddelse af flere skydevåben, knive og en ufunktionsdygtig håndgranat, blev han idømt to år og otte måneders ubetinget fængsel.

Den 10. juni var en betjent ude at køre i sin fritid, da han på en vej i Grenaa var tæt på at blive påkørt af en modkørende bilist, som kørte meget usikkert. Betjenten kørte efter, da han havde mistanke om, at bilisten var påvirket, og han fik undervejs kontaktet sine kolleger, der kort efter var på stedet. 

Det viste sig, at den 27-årige var påvirket af narko og et kig i bilen afslørede, at der lå to salonrifler med dertilhørende ammunition, tre økser og en bajonet derinde. Fundene fik politiet til også at ransage den 27-årige mands hjem i Grenaa, og her blev der fundet flere våben. 

Blandt andet en hel del ulovlige knive, kasteøkser og et haglgevær, der, ligesom de to rifler i bilen, viste sig at være stjålet. Derudover fandt politiet også en håndgranat, som dog ikke havde sprængstof i sig.  

Ankede dommen

Siden anholdelsen i juni har den 27-årige siddet varetægtsfængslet, og i sidste uge blev han så dømt i Retten i Randers.  

»Det var først og fremmest besiddelsen af to skydevåben med ammunition i det offentlige rum, som gav en længere ubetinget fængselsstraf, men den 27-årige endte med at blive dømt for en lang række overtrædelser af kniv- og våbenloven og for hæleri. Jeg er tilfreds med, at dommen faldt hurtigt og konsekvent, og at politiet har fået sat flere farlige våben ud af spil,« siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 27-årige nægtede sig skyldig i største delen af forholdene. Han ankede dommen på stedet. Han blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler