7.5 C
Randers
søndag, april 28, 2024

Idømt fængsel for at sætte ild til hus

En 26-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt 15 måneders fængsel for at have sat ild til et hus på Glarbjergvej i Randers NV. Episoden fandt sted i oktober sidste år, og den nu fængselsdømte blev anholdt kort tid efter anmeldelsen.

Natten til tirsdag den 3. oktober 2023 kl 02.01 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bolig på Glarbjergvej i Randers.

Ved politiets ankomst til stedet var huset overtændt med synlige flammer op gennem tagkonstruktionen, mens brandvæsenet var gået i gang med slukningen af ilden.

Ejeren af stedet blev kontaktet over telefon og kunne fortælle, at ingen personer var hjemme på gerningstidspunktet. Kort tid efter anmeldelsestidspunktet blev den 26-årige kvinde truffet i nærheden af gerningsstedet, og da hun ikke kunne redegøre for sin færden og udviste mistænkelig adfærd, blev hun anholdt og sigtet i sagen.

Fredag blev hun kendt skyldig ved Retten i Randers og idømt 15 måneders fængsel i sagen.

»Jeg er ganske tilfreds med, at retten – ligesom anklagemyndigheden – vurderede sagens beviser sådan, at det var tiltalte, der havde sat ild til huset,« siger specialanklager ved anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi Jesper Rubow.

Den 26-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse, og hun modtog dommen, selvom hun nægter sig skyldig i at stå bag ildspåsættelsen, som medførte, at der skete skader for flere millioner kroner og at huset brænde helt ned og efterfølgende blev vurderet til at være totalskadet.

»Sagens beviser var blandt andet, at der blev konstateret benzin på den 26-årige kvindes bukser og sko, da hun blev anholdt tæt på det brændende hus, og at hun – ifølge vidner – forud for branden havde sagt, at hun ville brænde huset ned, da det tilhørte hendes ekskæreste,« udtaler specialanklager Jesper Rubow.

Ved Retten i Randers besluttede dommeren, at den 26-årige kvinde skulle forblive varetægtsfængslet efter dommen, hvilket ikke blev kæret til landsretten.

Hun blev frifundet for forsøg på at skabe overhængende fare for personer i huset.

Mandag: Ukrudtsbrænder startede mindre brand

Mandag kl. 17.48 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i ved en bolig på Århusvej i Randers SV.

Ved politiets ankomst til stedet kort tid efter oplyste brandvæsenet, at branden allerede var slukket, og at den formentligt var opstået i forbindelse med beboerens brug af en ukrudtsbrænder.

Den forklaring passede til betjentenes vurdering af situationen, og stedets 45-årige mandlige beboer blev derfor sigtet for at have overtrådt brandlovgivningen/beredskabsloven ved ikke at have udvist tilstrækkeligt agtpågivenhed under arbejdet med åben ild.

Branden var opstået ved et udhus/garage, og havde medført lidt røgudvikling på stedet.

Selvom de seneste mange måneder har været særdeles våde, er der stadig brug for, at man passer godt på, når man arbejder med åben ild.

Foråret og tiden med ukrudt i haven er på vej, og vi opfordrer derfor alle til, at man følger Beredskabsstyrelsens gode råd, når de benytter sig af en ukrudtsbrænder:

• Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde
• Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser
• Ukrudtet skal svitses – ikke brændes
• Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op
• Hav altid vand i nærheden

Relaterede artikler

Nyeste artikler