18 C
Randers
torsdag, maj 2, 2024

Ingen rygende pistol

Drabstiltaltes forsvarer Henrik Garlik: Vi har ikke nogen rygende pistol i sagen

Efter pausen i sagen om drabssagen fra Plejecenter Tirsdalen i Randers, tog anklageren fat på sin præsentation af sagen. Blandt andet siger han, at logoplysninger fra Plejecentrets medicinrum vil komme til at fylde en del under straffesagen.

En opgørelse viser, at i den periode man mener, at den tiltalte har forgiftet beboerne, har hun været i plejecentrets medicinrum i alt 25 gange. Til sammenligning har plejecentrets øvrige 9 ansatte været i medicinrummet 16 gange til sammen i samme periode.

Tiltalt kvinde har været rumaflyttet i fængslet

Anklageren oplyste, at den tiltalte 60-årige kvinde har været aflyttet, når hun havde besøg af sin mand under varetægtsfængslingen i arresten i Randers. 

Han ville ikke løfte sløret for, hvad der er blevet sagt i arrestens besøgsrum, men at han vil spørge den tiltalte kvinde til afhøringerne i morgen.   

Tiltalte søgte på medicinnavne samtidig med at beboerne var indlagt med forgiftning

Ved ransagningen hjemme hos den 60-årige kvinde blev der fundet en bærbar computer, hvor blev der fundet internetaktiviteter.

Blandt andet har en undersøgelse af kvindes computer vist, at hun via Google søger på blandt andet Baclofen og Mirtazapin. 

»Den 28. februar 2022 er der søgt på Baclofen. Det er dagen efter de første fire indlæggelser, men på det tidspunkt aner hverken politi, sygehus eller andre, at de indlagte havde Baclofen i blodet,« sagde anklager Jesper Rubow.

39 vidner skal afhøres i retssagen

Anklageren forberedte retten på, at i alt 39 vidner skal afhøres i løbet af de kommende 11 retsdage.

De tre overlevende forurettede er ikke i stand til at afgive yderligere oplysninger, og derfor vil de ikke blive indkaldt som vidner. Til gengæld er blandt andre ansatte fra plejecentret, de forurettedes familiemedlemmer, ansatte fra Randers Sygehus og fra akutberedskabet indkaldt til at vidne, retskemikere og mange flere.

»Der er ikke nogen rygende pistol, eller beviser på, at hun på nogen måde skulle have givet nogle noget medicin. Jeg har teorier om hvordan de betrofne. På et plejehjem er der medicin, som ligger forskellige steder, og der sker fejl,« sagde Henrik Garlik, og understregede, at forbi man er varetægtsfængslet, er det ikke ensbetydende med, at man er skyldig.

Retssagen fortsætter i morgen, hvor den tiltalte skal afgive forklaring.

Relaterede artikler

Nyeste artikler