12 C
Randers
mandag, april 29, 2024

Ingen sag mod Bjarne Overmark for brud på tavshedspligten

Østjyllands Politi har afgjort, at efterforskningen i sagen hvor han er anmeldt for at have brudt sin tavshedspligt, er indstillet.

»I sagen, hvor du er anmeldt for at have begået brud på tavshedspligten ved den 14. september 2021 at have sendt en mail til en eller flere personer uden for forvaltningen, hvori der omtales en persons sygemelding.«

Sådan lyder det i et brev, som Østjyllands Politi har sendt til byrådsmedlem Bjarne Overmark fra Beboerlisten.

Baggrunden for politiets beslutning er, at anklagemyndigheden vurderer, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, og der er lagt vægt på, at forholdet ikke kan straffes efter straffeloven eller andre love.

Dette er lovgrundlaget  

Sagen handler om straffelovens § 152 som omhandler brud på tavshedspligten.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har afgiort sagen efter reglerne i retsplejelovens § 749, stk. 2, der handler om, at der ikke er grundlag for at fortsætte efterforskningen.

I december sidste år blev Bjarne Overmark kendt skyldig i at overtræde sin tavshedspligt, og blev dømt til at skulle betale 10 dagsbøder á 500 kroner. Det skete i forbindelse med sagen i Stjernehuset i Randers, hvor en mandlig pædagogmedhjælper var mistænkt for overgreb.

Relaterede artikler

Nyeste artikler