15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Ingen statspenge til forbindelse over Randers Fjord

I tirsdagens spørgetid i Folketinget, spurgte Nick Zimmermann (DF) transportminister Thomas Danielsen (V), om regeringen er opsat på at afsætte penge til en fuldt finansieret statslig finansieret bro over Randers Fjord.

Ministeren oplyste, at der ikke er afsat midler til finansiering af en forbindelse over Randers Fjord.

Han understregede samtidigt, at udgangspunktet er den klimabro, som Randers Kommune allerede har besluttet at gennemføre, og når forbindelsen har til formål at fjerne den tunge trafik, trængsel fra Randers by og aflaste Randers bro, så er det ifølge forliget om en infrastrukturplan en kommunal opgave.

Samtidig fremhævede han, at en bro over Randers Fjord ikke er en del af aftalen om infrastrukturen.

Nick Zimmermann sammenlignede trafikken over Randers Fjord med Storebæltsbroen, hvor der kører ca. 38.000 biler i døgnet, hvorimod der kører ca. 40.000 biler i døgnet over Randers bro, men Thomas Danielsen mente ikke, at trafikken over Randers bro er uafhængig af trafikken over Storebælt.

Angreb på Michael Aastrup Jensen (V)

Nick Zimmermann henviste i sit spørgsmål til, at Michael Aastrup Jensen gentagende gange har turneret rundt i valgkampen, og sagt, at en stemme på Venstre, var en stemme på en fuldt finansieret forbindelse over Randers Fjord.

Thomas Danielsen henviste igen til det indgåede forlig, hvilket fik Nick Zimmermann til at spørge, om der er andre ting, som er sagt i valgkampen, som vi heller ikke kan regne med.

Transportministeren lagde ikke skjul på, at Michael Aastrup Jensen har haft kontakt til ham, for at argumentere for en bro, og det arbejder han ligeledes på internt i Venstre.

»Men som minister bliver jeg naturligvis nødt til loyalt at forholde mig til den infrastrukturplan, der er en aftale om, indtil andet er vedtaget i forligskredsen,« gentog den nyudnævnte transportminister.

Se debatten fra Folketinget herunder

Relaterede artikler

Nyeste artikler