23 C
Randers
torsdag, maj 2, 2024

Inger Støjberg er ikke værdig til Folketinget

For kort tid siden stemte et stort flertal for, at tidligere udlændingeminister ikke længere er værdig til at sidde i Folketinget, efter en dom på 60 dages ubetinget fængsel.

Efter 4 timer og 11 minutters debat i Folketingssalen stemte 98 medlemmer af Folketinget for at erklære hende uværdig til at fortsætte i Folketinget. 18 medlemmer stemte imod, herunder Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Flere ordfører gav udtryk for, at Rigsrettens dom var politisk, og drejede sig om at forhindre barnebrude i at være sammen med deres meget ældre mænd.

Andre henviste til Grundlovens § 30, som siger, at valgbar til Folketinget er enhver, som har valgret til dette, medmindre vedkommende er straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør ham uværdig til at være medlem af Folketinget.

Inger Støjberg selv overværede hele debatten, men tog ikke ordet. Til gengæld var der fuld opbakning fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Formand for DF, Kristian Thulesen Dahl var den, som tog ordet flest gange.

Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund rettede et skarpt angreb på tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, som hun anklagede for at have svigtet danskerne, da Danmark i 2015 blev overvældet af flygtninge, som gik på motorvejen.

»Hun mente, at han som regeringschef burde påtage sig et ansvar, og skulle have grebet ind da ulovlighederne blev kendt. Han var statsminister mens ulovlighederne fandt sted.

Samtidig fik Dansk Folkeparti en verbal lussing, da Pernille Vermund fra talerstolen beskyldte partiet for at være medskyldig i, at situationen var kommet så vidt.

»I perioden fra 2015 til 2019 var ansvaret placeret ved Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl, som sad med 37 mandater, og dermed afgørende indflydelse på, om regeringen skulle stå eller falde. Men I gjorde intet,« lød det fra Nye Borgerliges formand.

Efter alle ordførerne havde været på talerstolen bad en række privatister om ordet. Herunder tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han ville dog ikke påtage sig noget ansvar, men mente, at rigsretssagen måske kunne have været undgået, såfremt Inger Støjberg på et tidligere tidspunkt havde erkendt, at der var sket fejl.

Straks efter afstemningen forlod Inger Støjberg folketingssalen. Det skete med en farvelhilsen til sine nu tidligere folketingskolleger.

Uden for salen mødte hun pressen. Her understregede hun, at hun hellere ville stemmes ud af sine kolleger i Folketinget, fordi hun har forsøgt at beskytte nogle piger, som er kommet hertil med nogle ældre mænd, som barnebrude, end hun vil stemmes ud af den danske befolkning, fordi hun havde vendt det blinde øje ti.

Inger Støjberg ville ikke fortælle noget om sine fremtidige planer, men fremhævede, at man vil komme til at høre mere til hende i fremtiden.

Samtidig takkede hun alle, som havde støttet hende gennem hele forløbet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler