12.5 C
Randers
lørdag, juli 27, 2024

Inger Støjberg indtog Cepheus Park

Der måtte hentes ekstra stole ind, da Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne besøgte Cepheus Park Randers.

(Se interview nederst i artiklen)

Hun blev taget imod af klapsalver, da godt 200 mennesker havde forsamlet sig, og det var tydeligt fra starten, at det var en veloplagt partiformand, som var kommet på besøg i Randers.

Inger Støjberg blev stemt ud af Folketinget uden eftervederlag eller andre indtægter i forbindelse med ”barnebrudssagen,” hvor hun ved Rigsretten blev idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Efter dommen var afsonet, skrev hun klummer for Ekstrabladet og Avisen Danmark, samt lavede debatprogrammer på Radio 4 og DK4.

Efter dommen var Inger Støjberg ikke sikker på, at hun skulle tilbage til politik. Men hun blev ramt af et ”klarsyn.”

Jeg kunne simpelthen ikke skrive Jakob Ellemann-Jensens navn på, fordi jeg tvivlede på, om han ville gå med Socialdemokratiet i en regering

Inger Støjberg

»Når man forlader politik, ved man hvordan tingene bør være og hvad politikerne egentlig skulle gøre. I klummerne gav jeg gode råd til hvad de skulle gøre hver især for at opnå politiske resultater. Derved opstod skelettet til et parti, men var ikke sikker på, at jeg kunne være på Christiansborg uden at bære nag eller være bitter,« forklarede hun.

Hun lagde ikke skjul på, at hun følte, der var nogen, som svigtede, da der blev stemt om hendes værdighed til at sidde i Folketinget.

Danmarksdemokraterne blev stiftet
Inger Støjberg kunne ikke bare sidde, og lade det hele ske omkring hende, uden at kunne blande sig direkte. Da hun samtidig konstaterede, at der var blevet for stor afstand mellem det der foregår på Christiansborg, og det der sker i resten af Danmark besluttede hun at stifte Danmarksdemokraterne.

»Den 23. juni sad jeg på Hvidsten Kro. Jeg vidste ikke, om det ville blive en succes, eller om vi ville blive til grin,« fortalte hun.

Otte dage efter stiftelsen havde partiet indsamlet 20.182 bekræftede vælgererklæringer, og var dermed opstillingsberettiget. Det var absolut danmarksrekord i at samle vælgererklæringer på så kort tid.

Ved folketingsvalget den 1. november sidste år, opnåede Danmarksdemokraterne 8,1 procent af stemmer, hvilket gav 14 mandater.

Efter valget
Efter valget skulle vi tage stilling til hvem der skulle være kongelig undersøger. I partilederdebatten på valgnatten var det uklart, hvem Jakob Ellemann-Jensen syntes, der skulle være statsminister. Det fik mig til at tænke på, om han ville gå ind i en regering over midten, men det kunne jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig,« understregede Inger Støjberg.

Dagen efter valget skulle partilederne til Dronningen for at pege på, hvem de mente skulle være kongelig undersøger.

»Jeg kunne simpelthen ikke skrive Jakob Ellemann-Jensens navn på, fordi jeg tvivlede på, om han ville gå med Socialdemokratiet i en regering,« pointerede hun.

Vi er ikke et protestparti, men går efter at få indflydelse, og derfor må man kunne give og tage ved forhandlinger.

Inger Støjberg redegjorde for partiets fire mærkesager: Yderområderne, udlændingepolitik, erhvervslivet samt sundheds- og ældrepolitik.

Efter en time var der kaffepause. En medarbejder fra partiet sad og var parat til at tegne medlemskaber. I alt blev det til 15 nye medlemmer.

Interview med Inger Støjberg

Relaterede artikler

Nyeste artikler