21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Inger Støjberg starter nyt parti. Det får navnet ’Danmarksdemokraterne’

Efter lang tids spekulation bekræfter Inger Støjberg over for Skive Folkeblad, at hun starter nyt parti.

Rygterne har svirret længe. Men den er god nok. Inger Støjberg starter et nyt parti. Det kommer til at hedde Danmarksdemokraterne.

Inger Støjberg efterlyser øget politisk fokus på Danmark uden for København. Det gælder for eksempel på sundhedsområdet, i virksomhedernes vilkår, i produktionsdanmarks muligheder i den grønne omstilling og i borgernes almindelige hverdagsliv.

»Borgerlig snusfornuft bliver omdrejningspunktet for det nye parti. Og Danmarksdemokraterne er ikke et protestparti. Tværtimod. Og hvis vi vælges ind i Folketinget, vil vi indgå i forhandlinger og forlig,« siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad og tilføjer:

»Jeg har gjort op med mig selv, at hvis jeg skal tilbage til Christiansborg, så skal jeg også være klar til, og egnet til, at sidde og forhandle med nogle af de mennesker, der både sendte mig i Rigsretten og smed mig ud af Folketinget,« siger hun til avisen.

Uværdig til Folketinget

Et flertal i Folketinget stemte i 2021 Inger Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget. Det skete i kølvandet på hendes fængselsdom, hvor hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel ved Rigsretten i sagen om den ulovlige adskillelse af unge asylpar.

Siden har der floreret flere rygter om Inger Støjbergs fremtid på Christiansborg. Hun har tidligere sagt, at hun ikke var færdig i dansk politik. Sidenhen blev der spekuleret i, at hun var en af kandidaterne til formandsposten i Dansk Folkeparti.

I forbindelse med folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet fik rygterne om dannelse af et nyt parti endnu en tur, da Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl kørte parløb. Efterfølgende valgte Kristian Thulesen Dahl ikke at genopstille i Dansk Folkeparti.

Ifølge et interview med Avisen Danmark siger Inger Støjberg dog, at hun ikke har spurgt, om Kristian Thulesen Dahl, om han vil melde sig ind.

»Hvis Kristian Thulesen Dahl kan se sig selv i partiet, er det helt givet, at han er hjerteligt velkommen,« siger hun i interviewet.

Inger Støjberg fik sin fodlænke af i slutningen af maj efter at have afsonet sin dom.

Hun og det nye parti er gået i gang med at indsamle de cirka 20.000 vælgererklæringer, der skal til for at kunne stille på til næste valg. Folketingsvalget skal senest afholdes 4. juni næste år.

Inger Støjberg vil klokken 13 i dag stille sig til rådighed for pressen.

Liselott Blixt, der tidligere har været sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, men som nu er løsgænger, siger ifølge Ritzau, at hun vil afgive vælgererklæring til Inger Støjbergs parti. Hun afviser heller ikke, at hun vil stille op for partiet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler