9.7 C
Randers
lørdag, april 27, 2024

Inspiration til fremtidens affaldshåndtering

Affaldssortering, verdens ressourcer og en verden uden affald. Arbejdet med de kommende års affaldsplan er i gang. Miljø- og Teknikudvalget ved Randers Kommune var derfor tirsdag på inspirationstur inden visionerne for fremtidens affaldshåndtering skal vedtages. Den 29. april byder Affald & Genbrug desuden idéer velkommen på deres stand til Verdensmålsfestival.

Borgerne i Randers Kommune er langt fremme med affaldssortering, og lokale virksomheder sikrer, at stadigt flere materialer bliver genanvendt. Det går med andre ord rigtig godt, men det betyder ikke, at laurbærrene kan gøres klar til at hvile på. Retningen og målene for fremtidens affaldshåndtering skal vedtages, og fra politisk side er der store ambitioner for området.

»Det skal være spændende at køre på genbrugspladsen. Det skal være et sted, der kan inspirere folk og vise mulighederne i affaldet, så de kan se meningen med det, og vi undgår, at det hele bare bliver vippet i containeren til forbrænding,« fortæller Nick Zimmermann, formand for Miljø- og Teknikudvalget, Randers Kommune.

»Det er helt afgørende, at det er nemt for borgerne, og servicen skal være i orden. Det er grundlæggende for genbrugspladsen, men vi ser også en i en fremtid, hvor affaldsområdet kan være en aktiv spiller i lokalsamfundet og tage socialt ansvar,« fortsætter Nick Zimmermann.

Hvad mener du?

Affaldshåndtering er ikke kun et spørgsmål om at sortere korrekt hjemme. Det handler også om at producere mindre affald og udnytte alle ressourcer med eftertanke. En tanke, der var helt naturlig i husholdningen for 100 år siden, men nu spørger Affald & Genbrug altså borgerne, hvordan vi får de vaner tilbage? Svarene tager de blandt andet imod på deres stand på Verdensmålsfestivalen den 29. april.

»Vi står klar til at snakke om alt der har med affald at gøre, og vi vil rigtig gerne høre borgernes tanker om, hvordan affaldshåndteringen fungerer eller ikke fungerer i deres hverdag. Samtidig har vi nogle ambitiøse mål om mere genbrug og mindre affald, men der kan være mange veje derhen, og her er der altid gode idéer at hente blandt borgerne,« fortæller Tenna Storgaard, Planlægger ved Affald & Genbrug, Randers Kommune.

Alle idéer er velkomne og bliver samlet ind til den kommende Ressource- og Affaldsplan, som beskriver tiltag og planer på affaldsområdet i Randers Kommune de kommende 6 år.

Relaterede artikler

Nyeste artikler