0.3 C
Randers
tirsdag, december 6, 2022

Inspiration til uddannelsesvalget

I sidste uge kunne alle interesserede få et indblik i Tradiums mange uddannelser, da der både blev afholdt uddannelsesaftener og åbent hus.

Til åbent hus på Tradium kunne Tradiums erhvervsuddannelser opleves på nærmeste hold. Her kunne gæsterne prøve at sprøjtelakere, arbejde med kraner, lave mureropgaver og meget mere. På samme tid blev de lokale Skills Stafet finaler også afholdt for elever fra grundskolen og i dagene forinden, var der arrangeret uddannelsesaftener i Arena Randers.

Åbent hus gav et indblik i erhvervsuddannelserne

Studiemiljøet har stor betydning for unges valg af uddannelse. Derfor åbnede Tradium i lørdags dørene til skolens EUD og EUX-uddannelser, der inkluderer uddannelser såsom tømrer, elektriker og frisør. Personer med interesse for uddannelserne, det værende både unge samt deres forældre eller de der drømmer om at skifte karrievej, kunne opleve hvordan dagligdagen er på afdelingerne, samt tale med faglærerne og nuværende elever. På dagen var der guider som hjalp gæsterne med at finde rundt til de forskellige aktiviteter. Her var der blandt andet mulighed for at prøve at køre i lastbilsimulator eller styre en rigtig kran hos transportafdelingen. Ved overfladebehandleruddannelsen kunne de besøgende prøve deres maleevner af i en VR-simulator og ved smedene, kunne de ”bygge” deres egen julepynt samt se en svejserobot i aktion.

Sådanne involverende fremvisninger fandt også sted på alle de andre uddannelser, for at gæsterne virkeligt kunne fornemme, hvordan det er at arbejde med et håndværksfag. Der var da også mange gæster, der havde valgt at bruge deres lørdag på at besøge Tradiums afdelinger på Blommevej og Vester Alle i Randers. De har nu fået inspiration med hjem til at træffe deres uddannelsesvalg, hvilket der også er yderligere hjælp at hente til.

»Vi har været meget glade for, at så mange unge og deres forældre har vist interesse i vores uddannelser – og vil de vide mere, så er vores uddannelsesvejledere også altid parate til at tage en samtale og give en rundvisning på Tradium,« fortæller Luna Bergmann Winkler, der er leder af Tradiums Vejledningscenter. 

Skills Stafet bygger bro mellem grundskolen og erhvervsuddannelserne

Udover at opleve de mange uddannelser, kunne de fremmødte også se unge elever fra grundskolen, dyste på deres praktiske færdigheder og håndværksmæssige snilde. Her blev de lokale mesterskaber nemlig afgjort i Skills Stafetten, hvor elever fra 8. klasse i Randers kommune har dystet i hold om at komme med til DM i Skills, alt imens de får en bedre forståelse for, hvad det vil sige at kunne et håndværk.

I år var det 8.F fra Randers Realskole der vandt og 8.A fra Korshøjskolen der fik andenpladsen. Begge hold skal derfor deltage til DM i Skills til januar, når det bliver afholdt i Fredericia, fredag d. 3. februar. Her kører finalen sideløbende med DM i Skills for erhvervsskoleelever – en konkurrence hvor også Tradium har deltagende elever med.

Uddannelsesinspiration i Arena Randers

Til uddannelsesaften i Arena Randers, blev knap 1500 unge og deres forældre i sidste uge klogere på de gymnasiale uddannelser. Her fik de mulighed for at møde nogle af de elever, der går på ungdomsuddannelserne samt tale med vejledere fra gymnasierne. Disse samtaler er der rig mulighed for at følge op på, når HHX, HTX og EUX holder Åbent Hus på Rådmands Boulevard og Vester Alle d. 19. januar kl. 16 – 18.

Senere på ugen gjaldt det erhvervsuddannelserne, hvor flere af aktiviteterne fra Åbent Hus også kunne afprøves, ligesom der begge aftener også var mulighed for at tale med en masse dygtige elever, såsom smedeeleven Mikkeline, der skal til DM i Skills i 2023. Begge aftener var arrangeret af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Randers, hvorfra vejledere også stod klar med gode råd til de unge.

En af de gæster der besøgte uddannelsesaftenen for erhvervsuddannelserne, var Noah. Han ville gerne høre mere om, hvordan uddannelsen er som lastbilchauffør – noget han har et stort ønske om at arbejde som.

»Jeg vil gerne vide mere om at være lastbilchauffør, fordi jeg længe har interesseret mig for det. Min far kører lastbil, så jeg kender det derfra og så er det fedt med de store motorer,« fortalte Noah, der ivrigt fik kørt i uddannelsens medbragte lastbilsimulator.

Netop fordi han er meget seriøs omkring en karriere på landevejen, så var Noah også blandt gæsterne til åbent hus, hvor der blandt andet var mulighed for at se lastbiler af mærket ”Scania”, der er hans favoritter.

Relaterede artikler

Nyeste artikler