22.7 C
Randers
lørdag, juni 25, 2022

International anerkendt verdensmåls-aktivist besøger Randers og Østjylland

Midt i uge 17, hvor Randers markerer FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling, får Randers fra onsdag-fredag 27.-29. april besøg af den internationalt anerkendte aktivist og fortaler for social ansvarlighed, dr. Auma Obama.

Hun ønsker at indgå i et samarbejde og blive klogere på skole- og dagtilbud i Randers.

Det er et tæt pakket program, som Auma Obama bliver præsenteret for. Formålet med besøget er at lære mere om den danske undervisningsmodel og tilgangen til læring. Samtidig vil Auma Obama også udveksle erfaringer omkring socialt arbejde, ligesom hun søger samarbejdspartnere i forhold til uddannelse af børn og unge i Kenya. 

»Jeg ser meget frem til besøget og at blive klogere på den danske læringsmodel for børn og unge. Der er i Danmark stærke, pædagogiske traditioner for læring og udvikling. Det vil vi gerne blive klogere på og lære af, og når man samarbejder, så er der helt sikkert også gensidig udveksling af viden og metoder,« siger Auma Obama med henvisning til, at FN’s 17 Verdensmåls netop også handler om at bygge partnerskaber og udveksle viden for at fremme en bæredygtig udvikling.

Auma Obama vil da også benytte lejligheden til at fortælle om sin egen organisation Sauti Kuu (Stærke Stemmer) Foundation, som driver et uddannelsescenter for børn og unge i Kenya og som samtidig hjælper unge udsatte kvinder.

Randers FC og Regnskoven

Når Auma Obama ankommer onsdag 27. april møder hun direktør Henrik Jørgensen fra Randers FC, der vil fortælle om Randers FC’s sociale arbejde omkring unge. Dagen slutter med et besøg i Randers Regnskov, hvor hun vil få indsigt i, hvordan stedet jævnligt bruges i undervisningsregi for skoler og daginstitutioner.
 

Torsdag 28. april bliver Auma Obama officielt modtaget af Randers Kommune. I løbet af dagen skal Auma Obama både være med i skoleklasser på Hobrovejens Skole, besøge daginstitutionen Huset Nyvang og opleve Randers Naturcenter, der også spiller en væsentlig rolle i børn og unges natur-dannelse. Borgmester Torben Hansen er med på Hobrovejens skole og formand for Skole- og uddannelsesudvalget Lise-Lotte Leervad Larsen er med hele dagen. Torsdag aften er der officiel middag med borgmester Torben Hansen og Lise-Lotte Leervad Larsen.

Taler på Verdensmålsfestival

Fredag 29. april mødes Auma Obama med VIA University College i Aarhus, hvor det bl.a. handler om læreruddannelsen. Dagen slutter med, at Auma Obama taler for erhvervsfolk til Randers Verdensmålsfestival om bæredygtig forretning. Verdensmålsfestivalen foregår netop 29. april og byder på et fyraftensmøde for erhvervslivet kl. 15-17.

»Jeg ser meget frem til at modtage Auma Obama. Jeg har allerede forstået, at hun har en enorm erfaring i at opbygge uddannelse og læringscentre for børn og unge i u-lande, og at vi her har at gøre med en international aktivist i den helt store kaliber. Jeg er sikker på, at vi også bliver meget klogere,« siger Lise-Lotte Leervad Larsen, formand for Skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

International aktivist

Dr. Auma Obama er en internationalt anerkendt aktivist, sociolog og journalist. Hun er doktor i filosofi og driver organisationen Sauti Kuu Foundation, som hører til i Nairobi og Alego i Kenya. Gennem organisationens skoleprogram uddannes børn mellem 4-25 år både bogligt og i forhold til at skabe sig en fremtidig tilværelse. Gennem et tæt samarbejde med den danske organisation PD Aid Foundation er kontakten til Auma Obama skabt. PD Aid Foundation er en fond skabt af direktøren for det Randers-baserede, internationale firma, Phoenix Design Aid, Dennis Lundø Nielsen og Pia Nielsen.

PD Aid Foundation

Og det er netop samarbejdet mellem PD Aid Foundation og Randers Kommune, der gør besøget muligt.

»PD Aid Foundation arbejder for at forbedre livsvilkårene gennem talentudvikling i u-lande. Det gør vi gennem både økonomisk bistand, uddannelse og mentorordninger. Jeg har haft fornøjelsen af at møde Auma Obama ved flere lejligheder og er dybt imponeret over hendes store viden og Sauti Kuu Foundations arbejde. Vi har verdensmålsuge i Randers og derfor rækker vi efter mål nr. 17 om at indgå partnerskaber, der fremmer bæredygtig udvikling ved at vi udveksler viden og know-how,« siger Dennis Lundø Nielsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler