Fredag eftermiddag bredte duften sig af både is, pandekager og hotdogs i hele Udbyhøj i den nordøstlige del af Randers Kommune (se video nederst i artiklen)
En sikker forårsbebuder er, når Is & Pandekager åbner dørene for de mange kunder. Klokken 13 præcist stod den første kunde klar.
Det var Lasse Kull, som har sommerhus på den anden side, men som stamkunde tog han kabelfærgen til Udbyhøj for at smage stedets legendariske softice.
Noa på 5 år havde lagt til kaj i Udbyhøj sammen med sine forældre fra Dragør. Farmor Toni Moeskjer var helt overbevist om, at Noa ville elske at få en varm pandekage sammen med en kugle koldt is. Det fik hun ret i.

Det er Helle -og Per Jensen, som bager pandekagerne og laver iskuglerne. Der er altid travlt i restauranten, og derfor har de et antal medhjælpere.

Ægteparret åbnede i juli i 2020 Is & Pandekagehuset i den gamle købmandsbutik på Færgevej. Det er således deres 6. sæson i landsbyen.
Per Jensen fortæller, at restauranten er åben hver dag fra 13.00 – 20.00. Han forventer en arbejdsuge på 125 timer, men det betyder intet. For ham er det et tegn på succes.
På en normal arbejdsdag går han mellem 15.000-20.000 skridt.

»Der er ingen tvivl om, at det vores hjemmelavede pandekager, som er det helt store trækplaster, men folk kommer selvfølgelig også på grund af den gode is fra Kastberg,« siger Per Jensen.
Ny pølsevogn på lystbådehavnen
I lystbådehavnen var der stor aktivitet. Det er et trækplaster, når de store lastbiler med kraner sætter både i vandet.
Men i år var det ikke bådene, som var det store trækplaster. Det var derimod en pølsevogn, som havde sin første åbningsdag.
Der var gratis hotdogs til de første 100 gæster, men tilstrømningen af mennesker var så stor, at det blev umuligt at holde styr på antallet, så der blev langet i hundredevis af pølser over disken.

Det er Frederikke Møller Hansen på 20 år, som sammen med kæresten Nick, som savnede et sted, hvor det er nemt og billigt at få lidt at spise.
»Mange går hernede og arbejder på deres både, og så er det nemt for dem, at smutte hen til os og spise en hotdog,« siger Frederikke.
Både hende og kæresten er lokale, og har hele tiden boet i området.
Pølsevognen hedder ”Skinkekutter’n” og har sin egen specielle historie.
For flere år tilbage var der kuttere, som sejlede ud fra Udbyhøj. Frederikkes oldefar Jens Anker, købte båden, som har et meget specielt udseende. Senere gik båden i arv til hendes bedstefar og endte sine dage ved Frederikkes fars onkel. Derfor har hun et specielt forhold til navnet.
Også farven indvendig i pølsevognen er speciel, eftersom kuttere fra Udbyhøj havde denne helt specielle farve.
For et år siden var Frederikke udsat for et trafikuheld, som gav hende en del rygskader. Derfor har hun brug for et job, hvor hun ikke arbejder på fuld tid, selvom hun gerne ville.
I weekenderne er pølsevognen åben fra 12.00-20.00, og om onsdagen fra 15.00-20.00.
Ellers vil pølsevognen være bemandet, når der er arrangementer i havnen, og hun planlægger at køre derud til jul, hvor der vil blive solgt æbleskiver og varm gløgg.
Når vognen ikke har åben, kører hun og kæresten rundt til forskellige arrangementer. Det kan være til studentergilder, konfirmationer o.lign.
Efter i fredags er der med sikkerhed ingen i udbyhøj, som går sulten i seng.





