11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Jens Nielsen skifter direktørstilling ud med job på ældrecenter

Efter at have arbejdet som direktør i en årrække er 67-årige Jens Nielsen nu afløser på plejecenter Svaleparken. Til september påbegynder han uddannelsen til social- og sundhedshjælper.

»I mit tidligere job arbejdede jeg rigtig meget, og en dag sagde mine børn til mig, at de trængte til at se mig noget mere. Det satte tankerne i gang med, hvor jeg kunne finde et job henne i min alder. Jeg kontaktede det lokale plejecenter og har nu arbejdet her som afløser i godt to år. Det er et brancheskifte, jeg ikke har fortrudt,« siger Jens Nielsen.

Giver meget livskvalitet

I jobbet som afløser udfører Jens Nielsen hovedsageligt adskillige praktiske opgaver, hjælper med pleje, og så fylder arbejdet med at skabe en god relation med beboerne også en del.

»Jeg er glad for, at jeg har fået den her mulighed og ikke mindst, at jeg har valgt at tage imod den. Det er et værdifuldt stykke arbejde, som jeg udfører. Det er ikke noget, man bare kan udføre på rutinen, fordi man ved aldrig, hvad dagen bringer, og hvordan beboerne har det. Det giver mig meget livskvalitet, at jeg kan være med til at gøre en forskel,« siger Jens Nielsen.

Udover sit daglige arbejde er Jens Nielsen glad for at gå i haven, og Svaleparken har et stort udeareal, som beboerne kan opholde sig i. Derfor bruger han ofte sin fritid på at gøre plejecenters have i stand, blandt andet har han bygget et nyt hegn.

»Det er blevet en del af mit liv at komme på Svaleparken, og jeg er glad for, at jeg også kan komme i min fritid og hjælpe med diverse udendørsopgaver, fordi det har jeg altid godt kunne lide,« siger Jens Nielsen.

Tid til uddannelse
Jens Nielsen har ingen planer om at stoppe på arbejdsmarkedet. Efter at have fået noget praktisk erfaring synes han derfor, at det er tid til at tage uddannelsen til social- og sundhedshjælper, som det er planen, at han skal starte på til september.

»Uddannelsen giver større mulighed for, at jeg kan blive hængende i en ansættelse. Med den kan jeg også få sat ord på mange af de ting, som jeg arbejder med i hverdagen og i højere grad være en del af de faglige samtaler. Og så betyder det også noget for mig, at jeg får papir på, at jeg er kvalificeret til at arbejde med ældre mennesker,« siger Jens Nielsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler