15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Jobcenter Randers har formidlet jobsøgende til mere end 1000 jobåbninger i 2021

Når lokale virksomheder leder efter nye ansatte, tager de ofte kontakt til Jobcenter Randers som en del af deres rekrutteringspraksis. Jobcentrets samarbejde med virksomheder, der efterspørger arbejdskraft, har i 2021 resulteret i, at mere end 500 jobsøgende har fundet nyt arbejde via Jobcentrets rekrutteringsservice – det er cirka 100 flere end i 2020.

Det gode samarbejde mellem erhvervsliv og jobcenteret glæder Beskæftigelsesudvalgets nytiltrådte formand Bo Vestergaard:

»Jeg er glad for, at vi i Randers kommune har så godt et samarbejde mellem Jobcenteret og virksomhederne om at få besat de ledige stillinger. Ligesom det foregående beskæftigelsesudvalg, er det vigtigt, at vi fortsat har fokus på, at virksomhederne skal have den arbejdskraft, de har brug for. Vi ved, hvor vigtigt det er, med det rette match – og derfor er det dejligt, at det er lykkes mere end 1000 gange i 2021. Det er en god erfaring at tage med, når vi nu går ind i en tid med endnu mere pres på arbejdsmarkedet med arbejdskraftmangel – gode erfaringer giver jo gensidig tillid og øger sandsynligheden for et fortsat tæt samarbejde i 2022,« siger Bo Vestergaard, formand for Beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune.

Også virksomhedsservicechefen i Jobcenter Randers Erhverv, Tine Arensbach, ser positivt på tallene:

»Vi er glade for, at vi fortsat kan hjælpe rigtig mange virksomheder og arbejdsgivere i vores kommune med at finde kvalificerede kandidater til de ledige stillinger. Vi lægger stor energi i at have et godt og nært forhold til det lokale erhvervsliv, så vi kan assistere virksomhederne med at skaffe den arbejdskraft, de efterspørger, og samtidigt sørge for, at jobsøgende bliver peget i retning af stillinger, som er relevante for dem,« siger Tine Arensbach.

Jobcenter Randers Erhverv er Jobcenter Randers’ virksomhedsservice, som siden 2015 har assisteret kommunens erhvervsliv med ansættelser, uddannelse og fastholdelse af medarbejdere. Jobcenter Randers Erhvervs virksomhedskonsulenter har overblik over kommunens virksomheder og arbejder dagligt for at skabe de rigtige forbindelser mellem arbejdsgivere og jobsøgende.

»Det er vigtigt, at vi har et tæt samarbejde med virksomhederne, fordi det betyder, at vi kan matche dem med jobsøgende med de rette kompetencer. Når vi finder de gode matches, så øger det sandsynligheden for, at kandidaterne forbliver ansat hos virksomhederne, og at færre bliver ledige igen. Det er en stor gevinst for både det lokale erhvervsliv og de jobsøgende,« siger Tine Arensbach.

Nemmere at finde arbejdskraft

Den verdensomspændende konsulentvirksomhed Ashfield Nordic, som har en afdeling i Randers C, samarbejder med Jobcenter Randers om alle virksomhedens lokale ansættelser:

»Det er kæmpe succes. Der er altid god dialog og sparring, og vi får hjælp hele vejen gennem en rekruttering,« siger kontaktcenter manager, Tina Nørøxe, om samarbejdet med kommunens jobkonsulenter.

»Vi får hele pakken, og det fungerer bare. Det er nemt og fleksibelt, og gennem konsulenterne vi får kvalificerede kandidater, som altid er motiverede og positivt indstillede.«

For Ashfield Nordic frigør den nemme rekrutteringsproces ressourcer for virksomheden, som de kan bruge på andre opgaver.

»Vi er imponerede over den måde, som jobcentret altid har os i baghovedet. Selv i perioder, hvor vi ikke har en aktiv jobannonce, er Jobcenter Randers Erhverv løbende aktive med kandidater,« siger Tina Nørøxe. Hun påpeger også, at det giver virksomheden tryghed at mærke det drive og engagement, som medarbejdere i Jobcenter Randers udviser.

Det var i sin tid Ashfield Nordic selv, som kontaktede Jobcenter Randers Erhverv, og de har også planer om at gøre det fremadrettet: »Vi vil helt sikkert også bruge Jobcenter Randers Erhverv næste gang,« siger Tina Nørøxe.

Relaterede artikler

Nyeste artikler