12 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Julen kom til Spentrup

Familien Priess i Spentrup sørger for julehyggen i hele byen og omegn. Her er der ingen energikrise.

(Se video nederst i artiklen)

Judith – og Mogens Priess har altid været fascineret af julen, og den hygge som følger med. Hvert år er der pyntet op både udvendigt og indvendigt.

Langsomt begyndte Mogens at pynte huset udvendigt med flere og mere julelys.

Mogens Priess havde taget billeder af julepynten hvert år, men så gik der lidt sport i at få lidt mere og lidt mere.

Nu har det udviklet sig til et tilløbsstykke, når alle lysene tændes klokken 17:00. Timeren er kontrolleret flere gange, så intet kan gå galt med tidspunktet.

Allerede klokken 16:40 har publikum taget opstilling foran huset. Det er både voksne og børn, men det er tydeligvis børnene, som er mest forventningsfulde.

»Jeg har været tidligt oppe, så mon ikke jeg sover godt i nat, hvis det hele går som det skal,« sagde Mogens Priess med et glimt i øjet.

Foto: News Netavis

Kort før klokken 17:00 skal de sidste ting på plads. Der er travlhed med at varme æbleskiver, glögg, pebernødder, småkager og andet godt til ganen.

Det er Netto i Spentrup, som har doneret alt hvad der kunne spises. Og der var rigeligt af det.

Judith –og Mogens’ datter Line, tilbød Netto at gøre lidt reklame for sig selv, men det ønskede butikken ikke. Butikschef Helle Kristensen ville bare gerne bidrage til julehyggen.

Præcist klokken 17:00 lyste hele huset op i en gigantisk palette af farvestrålende lys, så især alle børnene fik små julelys i øjnene, og hoppede og dansede af begejstring.

Alle måtte en tur om hele huset for at se det imponerende syn.

Der var mange børn, som fik julelys i øjnene

Familiefest

Det har efterhånden udviklet sig til en festlighed, hvor hele familien mødes for at julehygge og spise æbleskiver, den dag lysene skal tændes, og stort set hele familien er involveret i begivenheden.

Hjemmelavet julepynt

Det er Mogens Priess selv, som har bygget store dele af julepynten. Ægteparret havde længe ønsket sig en kane, og derfor havde de været ude og kigge efter en, som han kunne købe.

På nettet fandt han et billede af en kane, og så tænkte han, at sådan en kunne han da selv lave. Det lykkedes til fulde.

Kanen er lavet så der kan sidde to børn, med det aktuelle årstal i baggrunden. Så er det velegnet til julekort, eller bare som et minde.

Mange smil var bevis på, at børnene var tilfredse med arrangementet

Mogens Priess fortæller, at han har været på besøg i Fredensgade i Hinnerup for at få inspiration. Gaden er berømt i hele landet for sin juleudsmykning.

Men det er også gået den anden vej, forklarer han.

»Der har været folk fra Hinnerup for at få inspiration fra. Men der er en væsentlig forskel. I Hinnerup har de ingen togbane. Det har vi,« bemærker Mogens med et smil.

Mogens har arbejdet ved DSB og Scandia i Randers, og har dermed beskæftiget sig med tog i 38 år, og derfor var det naturligt, at der også skulle køre et tog.

Ingen energikrise i Spentrup

Mogens Priess fortæller, at ægteparret ikke har været ude og rejse i år for at spare penge sammen. Samtidig har de solceller på loftet. De to ting har han lagt vægt på, og derfor er der heller ingen begrænsninger på julelysene.

»Og LED-lys er slet ikke er så dyre i drift. Men uanset hvad, så skal vi have lys,« understreger han.

Line Priess fortæller, at flere har spurgt, om man kan give et bidrag til min familiens julelys. Men Mogens ønsker, at alt hvad folk vil bidrage med, skal gå til kræftens bekæmpelse. Det kan ske på mobilpay: 2331SN.

Det flotte oplyste ”julehus” kan opleves hver dag fra klokken 17 – 22. Og er man ikke i julestemning, så bliver man det.

Familien Priess: Thomas Priess, Judith Priess, Mogens Priess og Line Priess
Foto: News Netavis
Foto: News Netavis
Foto: News Netavis
Foto: News Netavis
Foto: News Netavis

Relaterede artikler

Nyeste artikler