11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Køb en habit og støt både lokalt og globalt

Mere end 200 habitjakker og -bukser er doneret af Frimurerlogen St. Martin til værestedet Den Blå Paraply og sælges i Underværket lørdag 21. og søndag 22. januar fra kl. 11 til 17.

For en mindstepris på 300 kr. for et sæt (250 kr. for jakke og 50 kr. for bukser, som også kan købes hver for sig) kan du blive klædt flot på. Og har du lyst til at give mere, står det dig frit for. Indtægten fordeles ligeligt lokalt og globalt.

Giver du fx 500 kr. for et sæt, går 250 kr. til Den Blå Paraply i Randers og 250 kr. til Danmarks Indsamling. Der betales med MobilePay via en QR-Kode, der holder styr på fordelingen.

Vælg mellem habitjakker i kategorierne galla, casual og classic.

Pop up-habitbutikken i Underværket holder åbent:

● Fredag 20. januar kl. 11-17
● Lørdag 21. januar kl. 11-17

Er der flere habitter tilbage efter denne weekend, planlægges endnu to åbningsdage den 27. og 28. i Underværket.

Lille land stort hjerte

Ordførende mester i St. Martin, Michael Paulsen, stod lige pludselig med en masse habitter, han ønskede at donere til et godt formål, derfor kontaktede han Den Blå Paraply, som logen i forvejen støtter med julehjælp.

»Vi tænkte, at netop her kunne habitterne komme flere til gavn,« siger Michael Paulsen.

Susanne Molbæk, leder i Den Blå Paraply, fortæller, at de er utroligt glade for donationen, men at de i organisationen ikke har hænder nok eller tilstrækkelig plads til at håndtere et salg til fordel for aktivitetsstedet. Derfor rakte de ud til Bysekretariatet, hvor sekretariatsleder Louise Hou Kragh bandt sløjfen til Danmarksindsamlingen og Underværket: “Underværkets fysiske placering gør det nemt for alle, og stedet har den åbenhed, der kan rumme, at ting popper op,” siger hun.

Og sådan blev endnu et projekt ‘lille land stort hjerte’ født til gavn for mennesker, der har brug for støtte.

Fakta

Randers er værtsby for Danmarks Indsamling, der sendes live på DR fra Værket den 4. februar 2023. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på www.randers.dk/danmarksindsamling.  

I 2023 støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom. Randers Kommune koordinerer “Randers hjælper sårbare børn” og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter.

Den Blå Paraply i Randers er en socialcafé for mennesker med sociale problemer, der drives af KFUM’s sociale arbejde og Blå Kors som en selvejende institution.

Underværket er et kultur- og handelshus i Randers, der rummer flere caféer, foreninger, iværksættere m.fl. Her afholdes bl.a. markeder, koncerter, konferencer, kurser og kreative workshops.

Frimurerlogen St. Martin er en del af den landsdækkende Den Danske Frimurerorden, en nonprofit-organisation, der arbejder med velgørenhed. I Randers støtter logen bl.a. Den Blå Paraply.

Bysekretariatet varetager den boligsociale helhedsplan i Randers. Indsatserne øger livsmulighederne blandt børn og unge, der vokser op i udsatte boligområder, og skaber trivsel og sammenhængskræft i de almene boligområder.

Relaterede artikler

Nyeste artikler