15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Kom på motionstur i Fussingø

Lørdag den 9. oktober: Tilmed dig turen nu, som er for alle, der kan gå eller løbe; Motionister, ikke-motionister, børnefamilier, bedsteforældre, idrætsklubber og motionsklubber.

Deltagerne kan vælge mellem tre forskellige ture på 2,5 km, 4,1 km eller 6,5 km med start og mål på Ålum Stadion syd for Fussingø Slot.

Får man udleveret en tidtagerbrik og et kort med ruten indtegnet. Starttidspunktet vælger man selv, og poster på ruten viser vej og registrerer mellemtider. Når deltagerne kommer i mål, får man en kvittering med tider, og så vil der være forfriskninger til alle.   

Fussingøturen støtter Røde Kors indsamling til Afghanistan. Ved tilmeldingen on line skal man vælge med eller uden deltagerbetaling. Vælger man at støtte, går pengene direkte og ubeskåret til Røde Kors indsamling til Afghanistan.

Randers Orienteringsklub har været så heldig at få økonomisk støtte til Fussingøturen fra Nordea Fonden og Randers Kommune under projektet ”Bevæg dig for Livet Randers”.

Formanden for Randers OK, Kaj Jansson fortæller: ”Vi satser også på at tiltrække deltagere, som sjældent oplever natur og skov – og måske ikke er vant til at deltage i idrætslivets arrangementer. Vores klub skal ikke tjene på Fussingøturen, så deltagelse er gratis, hvis det ønskes. Vi spændte på, hvor mange, der lørdag den 9. oktober vil opleve efterårsskovens farver på en løbe- eller gåtur i Fussingø.” Kaj Jansson tilføjer: ”Ja, og hvor meget vi kan samle ind til Afghanistan via Røde Kors. Vi følger løbende resultatet, så det vil blive annonceret ved startstedet.”

Mens coronakrisen i vinter var på sit højeste, var der rigtig mange randrusianere, som gik skovture blandt andet i Fussingø. Derfor fik Bent Fenger Jensen, Randers OK, ideen til at arrangere en fælles afslutning på coronakrisen.

Han fortæller: »To gange i foråret måtte vi udsætte Fussingøturen på grund af bl. a. restriktioner og forsamlingsforbud. Imens kunne vi se, at stier og veje i skoven blev trådt bredere, så nu er de klar til en fælles efterårstur med smukke farver i skoven,« slutter Bent Fenger Jensen.

Tilmeld dig turen her

Relaterede artikler

Nyeste artikler